Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Financiën > Telefoon en Abonnementen > De voor- en nadelen van een refurbished telefoon

De voor- en nadelen van een refurbished telefoon

Er zijn veel mensen die er graag hip bij lopen en kopen vaak het nieuwste van het nieuwste. Ook zijn er wel eens mensen die graag iets nieuws willen uitproberen, waarbij het uiteindelijk niet bevalt. Maar wat doe je dan met die spullen. Zeker als het om kostbare spullen zoals telefoons gaat? Zo’n refurbished telefoon, oftewel een gebruikte telefoon, gaat immers nog goed een poos mee. Maar zou jij een gebruikte gsm willen kopen? In dit artikel deel ik de voor- en nadelen ervan.

Drie voordelen van een refurbished telefoon

Milieu

Dat het beter is om dingen te recyclen is natuurlijk een feit. Echter kun je ook een stap verder gaan en de elektronica dat nog werkt, zeker als iets nog nieuw is, een tweede of misschien zelfs een derde leven in te blazen bij iemand anders.

Goedkoper

Laten we heel eerlijk zijn dat de prijzen, zeker bij een Iphone, toch behoorlijk duur kunnen zijn als ze net op de markt komen. Als je dan naar een hippe iphone 7 refurbished kijkt zul je al snel merken dat de prijzen behoorlijk verschillen met de nieuwprijs. Zo bespaar je ook nog eens lekker

Getest

Alvorens een gebruikte telefoon aangeboden wordt als refurbished, moet de telefoon aan heel wat testen voldoen. Werkt hij nog goed of moet het schermpje worden vervangen. Allemaal dingetjes waar ze naar kijken voor het apparaat in de verkoop gaat. Bovendien maken ze de gsm helemaal schoon. Zo kun je haast niet meer spreken over een “tweedehandsje”.
Indien er gebruikerssporen opzitten, wat natuurlijk ook kan, dan staat dit erbij vermeld. Grote kans echter dat die toestellen nog goedkoper zijn!

Koop je een gsm op een verkoopsite, dan moet je maar afwachten of hij nog werkt. Koop je een gsm in een refurbished zaak dan krijg je ook nog een’s garantie!

Drie nadelen van een refurbished telefoon

Kwaliteit

Zo’n refurbished apparaatje is mooi maar kan ook zijn minpunten hebben. Zoals de kwaliteit van de accu. Dus ofschoon er goed getest wordt, wilt dat niet perse zeggen dat het ook echt als nieuw uit de bus komt.

Uitpakken

Als ik iets nieuws koop, wil ik het ook graag uitpakken (en mij ergeren op de hoeveelheid inpakmateriaal dat eigenlijk nergens voor nodig is). Bij een refurbished telefoon, word dat toch wel ontnomen. Immers is hij al eens uitgepakt en zijn de meeste accessoires ook niet meer nieuw of zitten er zelfs niet meer bij.

Niet het nieuwste van het nieuwste

Tja ofschoon de koper het nieuwste van het nieuwste in handen had, heb jij dat niet.

Heb jij een refurbished telefoon in huis (gehad) en wat zijn jouw ervaringen hierin?

Miranda

Miranda is de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben ze vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Ze is een enthousiaste (amateur)kok en bakker, waarvan enkele ingrediënten uit haar onderhoudsvriendelijke moestuin komen. Ze geniet ervan om tijd door te brengen met haar gezin, of het nu is door samen naar films en series te kijken, spelletjes te spelen of samen op avontuur te gaan. Italië heeft een bijzondere betekenis voor Miranda en Tom, omdat ze daar verloofd én getrouwd zijn. Het is geen verrassing dat Miranda niet alleen haar thuisleven koestert, maar ook anderen inspireert op de toepasselijke blog: Thuisleven.com.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Nee, ik heb toch veel reacties gehoord dat ze binnen notime niet meer ok waren en dat ze toch een nieuwe iphone/ipad hebben gekocht. Ik vind het ook niet zo goedkoop, dan spaar ik liever iets langer door

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics