Thuisleven.com
De Sterrensteen
Thuisleven.com > Boeken & Films (baby's, kinderen en tieners) > ‘De Sterrensteen- Het boek der veranderingen’ 9+.

‘De Sterrensteen- Het boek der veranderingen’ 9+.

Het Boek der Veranderingen‘ is het debuut van Kelly van Kempen en het eerste deel van De Sterrensteen. De Sterrensteen is een serie vol mysterie, vriendschap en humor. Op het lijf van de lezers met een voorliefde voor horoscoop, sterrenbeelden, maanstanden en spiritualiteit geschreven. Dit avontuur staat echter met beide benen op de grond, wat het geschikt maakt voor alle schoolkinderen.
Het tweede deel ‘Het feest van de Wolfmaan’ zal in maart 2021 verschijnen bij uitgeverij Billy Bones.

De Sterrensteen- Het Boek der Veranderingen.

Elfie heeft bijzondere ouders. Petronella en Ed hebben een spirituele praktijk aan huis De Sterrensteen genaamd. Haar moeder viert graag feestdagen uit andere culturen en steekt dit niet onder stoelen of banken. Kortom ze trekken veel bekijks, ook van vreemde kostgangers, dus Elfie is wel wat gewend.
Ze raakt bevriend met Mats, de nieuwe buurjongen en ze vullen elkaar goed aan. Dat komt goed van pas want Elfie raakt verwikkelt in een mysterieus avontuur. Ze krijgt een bijzonder, eeuwenoud boek overhandigd, maar weet niet precies waarom. Stap voor stap komen ze dichterbij een verrassende ontknoping. Zoals wel vaker blijken eerste indrukken niet altijd te kloppen…

Mijn leeservaring.

Wat een mysterieus avontuur om mee te lezen. Bijzondere invloeden doorspekken het verhaal, geven het gelaagdheid en zetten je op het verkeerde been. Waar nodig wordt meer informatie, bijv. horoscoop en de Chinese dierenriem, gegeven. Dit maakt het ook nog eens een informatief leesboek voor geïnteresseerden of juist om interesse op te wekken. De Sterrensteen past binnen het rijtje van andere populaire series, waar er meer tussen hemel en aarde beweegt. En wat leuk dat ik alvast het eerste hoofdstuk van deel twee kan lezen achterin het boek, dat is een cliffhanger!

Boekinformatie.

Titel: De Sterrensteen – Het Boek der Veranderingen
Auteur: Kelly van Kempen
Illustraties: Flavia Sorrentino
ISBN: 9789463850315
Leeftijd: 9+
Uitgever: Billy Bones

Lees ook:

Houd jij van mysterie?

Linda Meester

Blogger op TuinenBuitenleven.com. Gehuwd en moeder van 3 dochters. Ik houd van wandelen, fietsen en in de tuin werken.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

14 reacties

Categorieën

Geverifieerd door ExactMetrics