Thuisleven.com
De schatzoekers van de Kuala-Archipel.
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Breinbrekers > De schatzoekers van de Kuala-Archipel (met spelregels)

De schatzoekers van de Kuala-Archipel (met spelregels)

Heb jij zin in een waanzinnig avontuur? Neem dan de schatkaart erbij en bereid je maar voor op een bijzondere ontdekkingstocht. De schatzoekers (Sarah, Kik, Neta en Gabby) van de Kuala-Archipel hebben allen een persoonlijke karaktervaardigheid. Lukt het jullie om de schat te zoeken?

De schatzoekers van de Kuala-Archipel – spelregels

Sarah, Kik, Neta en/of Gabby hebben bewezen echte schatzoekers te zijn. Vanwege de afwezigheid van Robinson mogen Sarah, Kik, Neta en Gabby op zoek naar de schatten van meneer Pali. Tijdens de zoektocht zijn er voorwerpen te vinden, deze kunnen je onderweg helpen. Maar let op, je hebt geen onmenselijke krachten en kunt dus geen extreem grote voorwerpen (boom / huis) meenemen. Bedenk goed wat bruikbaar is want je mag slechts 2 voorwerpen meenemen.

Bekijk elk plaatje nauwkeurig om de juiste beslissingen te maken en bedenk tegelijkertijd dat de klok door tikt, je hebt immers maar 5 dagen de tijd. Gaat het jullie lukken om veel schatten te zoeken?

Download hier de gratis en uitgebreide handleiding van De Schatzoekers van de Kuala-archipel

De persoonlijke karaktervaardigheden van de spelers

Neta is een slimme en lenige jongen met een ongelooflijke behendigheid. Hij kan in bomen klimmen, door smalle doorgangen kruipen en hindernissen passeren die anderen niet kunnen. Met zijn vaardigheden kan hij bijna alles bereiken!
Sarah is een vakkundige avonturier, die ook met dieren kan praten. Waar ze ook naartoe gaat, heeft ze haar trouwe panter Purr, wiens reukvermogen van pas kan komen, aan haar zijde.
Gabby is een expert op het gebied van het oplossen van puzzels en raadsels. Ze is dan ook in staat om veel aanwijzingen te vinden en te ontcijferen.
Kik is een stoere jongen, gewapend met explosieven en een moker. Hij gebruikt zijn gereedschap om muren weg te slaan en kluizen te forceren.

Dankzij de persoonlijke karaktervaardigheden vormen ze een fantastisch team.

De schatzoekers van de Kuala-Archipel

Wat vinden wij ervan?

Een spel in stripboek vind ik een briljant idee! Begrijpend lezen is hiermee ineens een onderdeel geworden wat volop geleerd wordt. Tevens is het kijken naar plaatjes (doet mij denken aan memory) ook een factor wat niet vergeten mag worden. Immers haal je daar je aanwijzingen, voorwerpen en andere informatie uit. Dankzij de verschillende karakters in het spel wordt het spel uitdagend gemaakt voor iedereen. Zo komen persoonlijkheden beter naar voren en kan ook iedereen mee doen aan het spel. Het is dan ook leuk om met de karakters te spelen bij de spelers. Zo ontstaat er een hele andere dynamiek in het spel.

Informatie

De schatzoekers van de Kuala-Archipel
Leeftijd: 7 -12 jaar (maar ook voor ouder is het een leuk spel)
Spelers: 1 tot 4
Speelduur: 45 minuten
Spelsoort: rollenspel
Merk: 999 Games
EAN: 9789081086905

Speelgoed van het Jaar nominatie 2019

De schatzoekers van de Kuala-Archipel is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar in categorie D (8 en 9 jaar). Het spel moet het opnemen tegen:

  • Newbury Haunted High School (Lego)
  • Nerf Fortnite A-L Blaster (Hasbro)
  • Atlantis Escape (Smart)
  • Grote burcht van de Novelmore ridders (Playmobil)

Andere genomineerde spellen van 999 Games zijn:

  • De kwakzalvers van Kakelenburg (999 Games) in categorie E (10 en 11 jaar)
  • Menara (999 Games) in categorie E (10 en 11 jaar)
  • Clever (999 Games) in categorie G (18+)
  • Wingspan (999 Games) in categorie G (18+)

Ook jij kunt je stem uitbrengen voor de Speelgoed van het Jaar verkiezing. Tot en met 3 november kan iedereen stemmen, maar doe het nu dan wordt het niet vergeten. Op 6 november worden de winnaars bekend gemaakt.

Op Thuisleven hebben we vaker aandacht besteed aan de spellen van 999 Games.

* Voor dit artikel hebben we een review exemplaar ontvangen*

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics