Thuisleven.com
De grote verbouw checklist.
Thuisleven.com > Woning > Verbouwen > De grote verbouw checklist

De grote verbouw checklist

Ga jij binnenkort verbouwen? Dat is super fijn, want dat wil zeggen dat jouw woning binnenkort helemaal jouw ding is! Weet wel dat er heel wat op je staat af te komen, want bij een verbouwing komt best wel wat kijken. Afhankelijk van de omvang van de verbouwingen zul je een aantal zaken in orde moeten maken en aan verschillende dingen moeten denken. Wil je zeker niets over het hoofd zien? Gebruik dan deze handige verbouw checklist… veel succes!

1. Budget

Stel je voor: je begint vol enthousiasme aan je verbouwingsreis, maar halverwege realiseer je je dat je portemonnee meer gaten heeft dan je eerst had gedacht. Om dit te voorkomen, is een doordacht budget van groot belang. Neem dus de tijd om een realistisch budget op te stellen en houd daarbij rekening met onvoorziene uitgaven. Zorg ervoor dat je niet alleen de kosten van materialen en arbeid meeneemt, maar ook vergunningen, verzekeringen en mogelijke extra’s.

2. Planning

Een goede planning is als een gedetailleerde kaart voor een roadtrip – het voorkomt dat je verdwaalt en bespaart tijd. Zorg ervoor dat je een duidelijk tijdschema hebt waarin alle stappen van je verbouwing zijn opgenomen. Dit omvat het bestellen van materialen, het regelen van professionals zoals loodgieters of schrijnwerkers en het plannen van inspecties. Let op: flexibiliteit is belangrijk, maar een stevige planning geeft je wel de controle over je project waardoor jij straks minder stress zult hebben!

3. Professionele hulp

Misschien kun je de touwtjes moeilijk uit handen geven en zou je het liefst alles zelf doen. Nochtans is het inhuren van professionals vaak een verstandige zet. Of het nu gaat om elektriciens, aannemers, of klusjesmannen, deskundige hulp kan grote problemen voorkomen Bovendien kun je op je beide oren slapen want professionele vakmannen weten wat ze doen en zullen de werken vast en zeker goed uitvoeren. Het kost misschien wat extra, maar het zal een hele hulp zijn. 

4. Vergunningen

Het vierde puntje is bij velen niet de favoriet, maar wel ontzettend belangrijk: vergunningen in orde maken. Doe je dit niet, dan kunnen er weleens hoge boetes jouw kant uitkomen. Controleer dus goed welke vergunningen er nodig zijn voor jouw specifieke project en zorg ervoor dat alles volgens de regels verloopt. Het kost misschien wat moeite en tijd, maar zo voorkom je wel juridische problemen en ben je zeker dan je verbouwing veilig zal verlopen.

5. Communicatie

Goede communicatie is super belangrijk wanneer je gaat verbouwen. Van gesprekken met aannemers tot overleggen met je partner, door open te communiceren voorkom je misverstanden en conflicten. Maak dus regelmatig updates met iedereen die betrokken is en zorg ervoor dat iedereen op één lijn blijft zitten.

Lees ook:

Welke tip van de verbouw checklist vind jij het fijnste?

Foto door Pavel Danilyuk
#spon *affiliate #ad

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics