Thuisleven.com
De Geldfabriek
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > ‘De Geldfabriek’ 10+ en de Week van het Geld

‘De Geldfabriek’ 10+ en de Week van het Geld

Het leren omgaan met geld is een groot goed. Het is zaak hier vroeg mee te beginnen. Het Nibud deelt allerhande tips voor ouders over het beginnen met zakgeld. Met de ‘Week van het Geld’ voor de deur, bedenk ik plotseling dat ik nog een leuk (en leerzaam) kinderboek heb gelezen:

Recensie ‘De Geldfabriek’

In dit leesboek wordt middels een verhaal duidelijk wat er gebeurt als je niet bewust omgaat met geld. Na het lezen van ‘De Geldfabriek’ laten kinderen (10+) zich dan niet meer snel verleiden tot het snelle geld en begrijpen ze de financiële wereld om hen heen iets beter.

De Geldfabriek in Dammer geeft geld aan de bewoners en helpt hen zo, volgens de burgemeester. De ouders van Pippa gaan met De Geldfabriek in zee en kopen alles wat hun hartje begeerd. Kaspers vader is boekhouder en hij verliest steeds meer klanten. Ergens klopt er iets niet, ‘gratis’ geld bestaat niet. Noodgedwongen accepteert hij een baan bij meneer Bol van De Geldfabriek en probeert achter misstanden te komen. Dan moeten Pippa’s ouders alles terugbetalen en gaat ook Kasper op onderzoek uit. Ze komen steeds dichter bij de waarheid en die is niet fraai. Komt het nog  wel goed en wie wordt er dit jaar Dammeraar van het Jaar?

De Geldfabriek’ van Franka Rolvink Couzy met illustraties van Joost Hölscher , Uitgeverij David & Goliat 2015. Er is ook het eerste hoofdstuk alvast te lezen en een kosteloos lespakket te downloaden over het om leren gaan met geld.

Week van het Geld

De Week van het Geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken om kinderen in het basisonderwijs te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan! Klik voor een overzicht van alle activiteiten tijdens ‘De Week van het geld’.

Thuis

Ook thuis kan je deelnemen aan de activiteiten. Op de site zijn o.a. werkbladen te downloaden. De veelzijdige activiteiten zijn per leeftijdsgroep en duur verdeeld van voorleesverhaal tot een heus zakgeldcontract.

Lees ook:

Heb jij al op jonge leeftijd geleerd om te gaan met geld?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics