Creditcard zonder bkr toetsing- de prepaid creditcard
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Financiën > Creditcard zonder bkr toetsing- de prepaid creditcard

Creditcard zonder bkr toetsing- de prepaid creditcard

Nu de economie aantrekt en het weer iets beter gaat in Nederland, schrik ik toch regelmatig op van berichten in het Nieuws. Wetende hoe lastig het kan zijn om een hypotheek voor je droomhuis af te sluiten, frons ik mijn voorhoofd van het bericht dat zelfs het aangaan van een telefoonabonnement met een gratis toestel hier problemen op kan leveren. Het kan onder bepaalde gevallen leiden tot een BKR (Bureau Krediet Registratie) omdat je het toestel ongemerkt afbetaalt in je abonnement. En dat register kijken alle geldverstrekkers gedegen na voordat zij overgaan tot het verlenen van een hypotheek of een (langdurige) geldlening.

Oplossing

Gelukkig verschijnt er geregeld een oplossing voor deze problemen vanuit de markt. Een product waar we als consument ons voordeel mee kunnen doen. De creditcard, een internationaal geaccepteerd betaalmiddel, maar ook een noodzakelijk goed voordat je naar Amerika mag reizen, heeft als mogelijk gevolg een notitie in het BKR-register. Er is sprake van het aangaan van een lening met de creditcardmaatschappij. Dat bedrijf schiet immers je aankoopbedrag voor. Daar is nu gelukkig iets op gevonden. Een creditcard met wel alle voordelen, maar zonder de mogelijke nadelen van dit internationale betaalmiddel.

De prepaid creditcard

Het grootste verschil van de prepaid creditcard zit in het vooruitbetalen van de geldsom i.p.v. het achteraf aflossen van de lening. Dat maakt een wereld van verschil. Ook kan er door de creditcardmaatschappij geen torenhoge rente meer berekend worden. Er zijn verschillende aanbieders van deze prepaid creditcard, ook wel debit card genoemd. Te denken valt aan VISA, de A.N.W.B. en Moneybooker. Een ieder kan deze prepaid creditcard aanvragen, ook als je in het verleden al een bkr registratie op je naam hebt gekregen.

Eén van de voordelen van de creditcard, de aankoopverzekering, wordt door meerdere aanbieder(s) gehandhaafd. De prepaid creditcard is gemakkelijk op te laden door een bankoverschrijving of via Ideal. Je kan er ook geld mee overschrijven. Het werkt net als met beltegoed: je kunt ermee betalen totdat je tegoed op is. Op deze wijze kan je jezelf in bescherming nemen tegen te grote impulsaankopen, maar ook tegen misbruik bij verlies van deze creditcard.

Lees ook:

Vind je de prepaid creditcard ook zo’n uitkomst?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics