Thuisleven.com
Chemistry terrarium collage
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Bloemen en planten > Chemistry terrarium als open mini-ecosysteem

Chemistry terrarium als open mini-ecosysteem

Ben jij dol op planten of zoek je nog een leuk cadeau voor een verjaardag, jubileum of kraamcadeau? Dan is het Chemistry terrarium van Suck UK het perfecte item. Het terrarium past namelijk in elk interieur. Ben je nieuwsgierig of het Chemistry terrarium geschikt is voor degene die geen groene vingers hebben, lees dan snel verder.

Chemistry terrarium als open mini-ecosysteem

Het Chemistry terrarium van Suck UK is het perfecte item voor een woonkamer met stijl. Dit terrarium past goed in ieder interieur. Deze kit bestaat uit een fashionable laboratoriumfles met een kurken stop waar kleine cactusjes en vetplantjes in gedaan kunnen worden. Ook worden er kiezels, zand, kokosvezel en actieve kool meegeleverd zodat je gelijk met het mini-ecosysteem kunt beginnen. Je hoeft alleen nog je favoriete plantjes uit te zoeken.

Geen groene vingers

Heb jij, of de ontvanger nou echt geen groene vingers, dan is er geen man overboord. Het Chemistry terrarium wordt namelijk geleverd zonder plantje. Hierdoor kun je bij een tuincentrum of elders het geschikte plantje uitkiezen. Voor hen die groene vingers hebben, zijn geen tips noodzakelijk. Voor degene zonder groene vingers raad ik vetplanten en/of cactussen aan. Deze plantjes zijn weinig veeleisend en mag je zeker eens vergeten water te geven. En omdat deze terrarium niet gesloten is kunnen de vetplantjes en cactussen ook

Hoe werkt het Chemistry terrarium?

Chemistry terrarium collage

Het is heel gemakkelijk om de fles tot een klein terrarium te transformeren. Allereerst breng je een laagje kiezelstenen aan, daarna volgt een dun laagje van de actieve houtskool en dan de kokosvezel. Vervolgens maak je in het kokosvezel één of meerdere kuiltjes voor de plantjes, zet je deze erin en voeg je een klein beetje zand toe zodat de kokosvezels helemaal bedekt zijn. Op de verpakking vind je de precieze instructies voor het terrarium. In een paar simpele stappen heb jij je eigen decoratieve ecosysteem gemaakt. Dit item is erg leuk en origineel om cadeau te doen aan je creatieve vriendin, moeder of collega. Je koopt het Chemistry terrarium van Suck UK online bij Ditverzinjeniet.

Geniet extralang van jouw open terrarium

  • Voor cactussen en vetplanten zijn volledig open schalen ideaal; de grond blijft er nooit lang vochtig.
  • Planten die iets meer vocht nodig hebben, zet je in een glazen pot of schaal met een redelijk grote opening. Hoe groter de opening, hoe groter de verdamping en hoe droogtebestendiger de planten moeten zijn.
  • Maak een mooie combinatie van planten met uiteenlopen bladvormen en –kleuren.
  • Houd bij het kiezen van een plek voor een open terrarium rekening met de eisen die de planten stellen qua licht en vochtigheid.
  • Een open terrarium met cactussen mag in volle zon staan.
  • Geef planten in een open terrarium niet te veel water in één keer.
  • Planten in een open terrarium groeien gewoon zoals planten in een pot. Worden ze te groot, snoei ze dan een beetje bij. Planten die echt veel te hoog en breed worden, haal je maar beter uit het terrarium. Vervang ze door een kleiner plantje van een minder snel groeiende soort.

p.s. houdt de Black friday deals van Ditverzinjeniet in de gaten.

Heb jij het Chemistry terrarium al in huis staan?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

14 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics