Thuisleven.com
Catan Big box.

Catan Big Box- bordspel

Ideaal voor beginners lees ik op de site van 999Games, het Catan Big Box- bordspel, want er is nogal wat te verkrijgen op Catan gebied. Het basisspel is in 2012 vernieuwd met miniaturen en een andere uitstraling, nadat het in 1999 Speelgoed van het Jaar is geworden. Het is wel zaak je tevoren goed in de uitbreidingen te verdiepen om te kijken of het allemaal wel bij elkaar past, dit om teleurstellingen te voorkomen!

Hoe de Catan-producten met elkaar te combineren zijn

Wat hier aan voorafging

Ik heb bij Jumbo een cadeaubon van 999Games gewonnen omdat ik drie zakken Lays/ Duyvis heb gekocht. Altijd lekker tijdens een spelletje. Ik twijfelde ernorm tussen de gezelschapsspellen Catan en Wingspan. Wingspan is ook 10+ maar geschikt voor 5 personen en wij zijn met zijn vijfjes. Mijn broer wees mij op de Catan uitbreidingsset naar 5-6 personen en hij overtuigde mij door zijn enthousiasme over het spel. Toen ik even later ook bij mijn nicht op de boot een foto zag van Catan spelende pubers ben ik omgegaan. En om het gelijk goed aan te pakken heb ik de Catan pakketten met elkaar vergeleken en kwam ik al snel op de Catan Big Box uit. Zo konden we allemaal meespelen en kunnen de jongsten alvast wennen door het spelen met het dobbelspel.

De inhoud van de Catan Big Box

– Het Catan Dobbelspel is geschikt voor 4 personen en vanaf 7 jaar
– Catan Basisspel is geschikt vanaf 10 jaar
– Catan: uitbreiding voor 5 & 6 spelers
– Nieuwe speelborden met regionale scenario’s: New York & Corsica
– Uitbreidingen ‘Beste vrienden’ en ‘De Helpers’

Het Catan Dobbelspel

Het Kolonisten van Catan Dobbelspel is een op zichzelf staand spel. Het is geschikt vanaf 7 jaar voor 1 tot 4 spelers en het zou ongeveer een kwartiertje per spel duren. Je mag driemaal gooien en proberen goede combinaties te verzamelen. Door het kopen van Ridders kan je dobbelstenen draaien voor een beter resultaat. De scoreblokken en dobbelbeker van het dobbelspel zijn net als bij Yahtzee los na te bestellen.
Het is een ideale manier om alvast kennis te maken met de straten, dorpen en steden van Catan. Catan Junior 6+ zou je ook als voorloper kunnen inzetten.Catan dobbelspel

Het Catan Basisspel

Geschikt voor 3 a 4 spelers van 10 jaar en ouders, spelduur zo’n 75 minuten. De inhoud: 19 landtegels, 18 getallenfiches, 101 kaarten, 96 speelstukken, 1 struikrover, 2 kaarthouders, 2 dobbelstenen en de spelregels. Het doel van het spel: wie als eerste 10 punten heeft wint. Dorpen en steden, de langste route, ontwikkelingskaarten en de grootste riddermacht zijn punten waard.
Straten, dorpen en steden bouw je met de hulp van grondstoffen die je verzamelt door met de twee dobbelstenen te gooien, door te handelen met je buren of met de bank. Door ontwikkelingskaarten te kopen kan je speciale acties uitvoeren. Let op de struikrover plundert landschappen leeg!

De uitbreiding van 5 & 6 spelers

Deze uitbreiding verlengt de spelduur naar zo’n 90 minuten en vult de speelkleuren wit, geel, blauw en rood aan met groen en bruin. De extra land- en zeetegels vergroten het speelveld. Inhoud: 11 zeshoekige landtegels, 36 kaarten, 4 randdelen, 96 speelstukken, 28 getallenfiches en spelregels. In afwijking van het basisspel mag nu na iedere beurt gebouwd worden door een ieder, maar mogen er geen grondstoffen meer geruild worden met de bank en de havens.

Meer (nieuwe) Catan producten

Nieuw is het ‘Catan: Kosmonauten’- Bordspel dat je als losstaande editie kunt spelen, reis naar de sterren! Meer losstaande edities zijn ‘A Game of Thrones: Catan’- Bordspel, ‘De Opkomst van de Inca’s’- Bordspel (12+), De legende van de veroveraars- Bordspel (12+) deze is ook samen met Steden en Ridders te spelen. De legende van de zeerovers- bordspel is samen met de Zeevaarders te spelen. Star Trek Catan- Bordspel (10+).
De uitbreidingsetsDe Zeevaarders- Bordspel, De Zeevaarders 5/6 spelers- Bordspel, special editie ‘De legende van de zeerovers’- Bordspel, Steden en Ridders- Bordspel (12+), Steden & Ridders 5/6 spelers, Kooplieden & Barbaren- bordspel (10+), Kooplieden & Barbaren 5/6 spelers (12+)Piraten en Ontdekkers- Bordspel (12+), Piraten & Ontdekkers 5/6 spelers, Schatten, Draken & Ontdekkingsreizigers (12+) vereist basisspel, Zeevaarders en Steden & Ridders.
Rubberen speelmatten Playmat Desert (basisspel), playmat Atoll (Steden en Ridders) en playmat Islands (Zeevaarders).
‘Het snelle Kaartspel‘- Kaartspel (8+), 2-4 spelers, Het Duel’ (10+), 2 spelers en vele andere kaartspellen.
Catan: Reiseditie – Bordspel.
Diverse aanpassingssets op het ‘oude’ houten bordspel met randdelen, kaarten en verschillende houten onderdelen.

De Catan 3D-editie

Catan 3D brengt het wereldberoemde handelsspel tot leven met driedimensionale landtegels. De bossen, weiden en bergen bestaan nu uit miniaturen, die van het eiland Catan een unieke belevenis maken. De miniaturen zijn door de bedenker Klaus Teuber persoonlijk ontworpen.
In de nieuwe vormgeving is zoveel aandacht aan detail gegeven, dat zelfs de ruilhavens nu in een volwaardig, driedimensionaal jasje zijn gestoken. Ook zijn de kaarten voorzien van nieuwe illustraties. Wegen bouwen, dorpen stichten en steden neerzetten is dankzij deze 3D-wereld nog leuker geworden!

Print & Play Catan

Via Asmodee Print & Play is momenteel de Catan Paaseditie te downloaden en printen. Het aanbod varieert en is de moeite waard om in de gaten te houden.

Veel speelplezier met 999games

Online try-out games van 999Games

Als je nu echt zou willen weten of een 999Games spel goed bij je past probeer dan de online try-out games eens. De beschikbare spellen worden regelmatig aangepast. Op dit moment is het mogelijk voor Clever, Deja vu, Funhouse Escape, Vlotte geesten, Carcassonne, Qwirkle en Regenwormen.

Gratis speeldemo’s of speluitbreidingen

Regelmatig biedt 999Games gratis speeldemo’s of te downloaden uitbreidingen aan. Zo zag ik tussen ‘Nieuws’ een gratis demoversie van Carcassonne voor twee personen en een #blijfthuis met de gratis mini-uitbreiding van Catan. De twee thuistegels heb ik gelijk gedownload om eens nader te bekijken. Neem snel een kijkje of er ook een gratis uitbreiding, spelen op afstand of solospel van jouw 999Games spel online staat als De Legenden van Andor, Hadara en Brieven uit Whitechapel.

Lees ook:

Heb jij spellen van Catan?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

  • Ook ik wist niet dat er zóveel was van Catan. Wij hebben er nog niets van. Dat komt ook omdat ik eigenlijk dacht dat het te moeilijk voor mijn jongste zoon (met beperking) zou zijn. Zoals ik het nu lees, zou hij het nu wel moeten kunnen spelen. Sowieso kunnen we beginnen met het dobbelspel. Hij zal blij zijn om mee te kunnen doen. En ik ook, want het doet een moederhart pijn wanneer je ziet dat je kind niet mee kan doen.

  • Wow, Ik wist niet dat er zoveel was van Catan. Wij hebben het Catan Dobbelspel in ons bezit en dat gaat al redelijk goed (met de kids).

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics