Screens inclusief montage.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Ramen > Buitenzonwering of het zonnetje in huis?

Buitenzonwering of het zonnetje in huis?

Eigenlijk kwamen we voor heel iets anders bij Inhuis Plaza kijken, tot mijn blik op de collectie buitenzonwering viel. Dat laagstaande winterse zonnetje heeft mij ertoe verleid om mijn blik eens te verruimen. En ze hebben genoeg verschillende opties om eens nader te bekijken. De slaapkamers boven hebben verduisterende rolgordijnen, dat bevalt prima. Misschien gaan we wel screens kopen. Eerst eens zien welke soorten buitenzonwering er allemaal verkrijgbaar zijn.

Rolluiken

Bij rolluiken denk ik in eerste instantie meer aan inbraakpreventie dan aan zonwering. Het blijft ook tijdens een hittegolf, lekker koel in huis en aardedonker. De rolluiken zijn van binnen uit elektrisch te bedienen per cassette/ etage. Dat vind ik met twee aparte aangesloten slaapkamers aan de achterzijde dan weer niet zo handig. De rolluiken bieden ook een goede bescherming voor het houtwerk. Dat scheelt dan weer in het jaarlijkse onderhoud qua buitenschilderwerk.

Screens

De screens zijn, net als de rolluiken, een verticale buitenzonwering. Ze zakken als een rolgordijn voor de ramen, desgewenst elektrisch te bedienen. Dan wordt wel de aanschaf van screens inclusief montage aangeraden. Ze zijn in steeds meer uiteenlopende kleuren verkrijgbaar. Voorheen moesten we daarvoor voldoen aan gemaakte kleurafspraken binnen de Vereniging van Eigenaren. Daar hebben we nu in onze middenwoning geen hinder meer van. Tot mijn grote verbazing zijn de screens niet alleen in kleur verkrijgbaar maar ook met een design op het zonnedoek.

Markiezen

De markiezen lijken wel terug van weggeweest. Ik vind het een prachtig aangezicht om je pui over de hele breedte met markiezen te bekleden om je tegen de zon te beschermen. Helemaal als je een uitbouw hebt en zo de verschillende invalshoeken voor de zon af wilt dekken. Dan werkt een knikarmscherm niet afdoende en valt de zon aan de zijdes naar binnen. Dat is op onze woonsituatie niet van toepassing.

Knikarmscherm

Op voorhand denk ik dat we voor de achterzijde van ons huis uitkomen op een knikarmscherm. Ik vind het zeker aan de achterzijde ook heel gezellig om onder het uitgeschoven scherm op ons terras te zitten. Voor mijn gevoel loop ik dan ook veel makkelijker van binnen naar buiten. De doorloophoogte onder een knikarmscherm heeft dezelfde hoogte als de bovenzijde van de ramen, dus we blijven recht op staan. En hoe lager de zon staat, des te verder is het knikarmscherm uit te schuiven.

Lees ook:

Hoe heb jij je buitenzonwering thuis geregeld?

Afbeelding van EG Photography

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics