Selecteer een pagina

Op 19 mei 2001 opende Toverland de deuren met indoorhal “het Land van Toos”. Een zeer bewuste keuze voor genoeg bezoekers bij slecht weer. Onder andere waterglijbaan Hara Kiri, Tea Cups, achtbaan Boomerang, zweefmolen Sim sa la Swing en enkele speeltoestellen zijn attracties van het eerste uur. Naast de indoorhal in de buitenlucht, bevonden zich een waterspeelplaats, draaimolen en doolhof. In de loop der jaren is er echter een hoop bijgekomen. De attracties van het eerste uur zijn er nog steeds te vinden maar tegenwoordig is er ook een Troy-area (bekend van de Troy achtbaan) en De Magische vallei (bekend van de Djengu River en Dwervelwind).

Plezier in Toverland

Op uitnodiging van Toverland nam ik met mijn gezin en een nichtje een bezoek aan het park. Ofschoon we hier alle zeven al vaker geweest zijn was het voor ons toch alweer een paar jaar geleden. Opvallende veranderingen voor ons waren dan ook het nieuwe ‘sub-themagebied’: Oostenrijk tegelijkertijd met de nieuwe bobkart Maximus’ Blitz Bahn. Vooral de wachtrij was erg aangenaam veranderd. Veertig minuten wachten is ineens een groot plezier, zeker als je een aantal minuten voor het scheet-toilet staat te wachten met kinderen zonder gevoel voor schaamte. Dan nog niet gesproken over de wiskundige sommen die elders in de wachtrij te vinden zijn.

Troy-area

Eenmaal binnen uitgespeeld, wat al een hele uitdaging is met vijf kinderen, vind je buiten de gebieden “Troy-area” en “De Magische Vallei”. De kinderen hebben de grootte en leeftijd bereikt dat ze grotendeels alleen in de achtbaan mogen en hebben hier dan ook gretig gebruik van gemaakt. Maar deze mama is niet bang en gaat ook met regelmaat mee. Mocht je van achtbanen en sensatie houden dan raad ik absoluut de Dwervelwind aan! Deze achtbaan maakt de rit voornamelijk bijzonder door de draaiende karretjes. Zo kan het zomaar zijn dat je de lucht inkijkt terwijl je naar beneden raast of juist naar beneden hangt terwijl je met een razende snelheid door de bocht heen zoeft. Een groot spektakel waar de inzittenden, de overige bezoekers van het park willen trakteren op een (schelle) gil.

Lees ook: Drie dagen Europa-park

Bij openingstijd aanwezig zijn loont.

Al met al is het dus een aanrader om gelijk bij openingstijd aanwezig te zijn want de “beperkte” 8 uur die het park op een normale dag open is heb je hard nodig! Eten en drinken mag je vanuit huis meenemen. Er zijn genoeg plekken waar je dit kunt nuttigen, mocht je niet willen slepen met de tassen kun je bij de ingang kluisjes vinden waar je voor €2,00 een hele dag van kunt genieten. Mocht je dat ook niet willen dan zijn er velen leuke plekken in het park aanwezig waar je kunt eten en drinken.

Betoverend veel plezier in Toverland

Van al het eten en drinken de behoefte gekregen om wat te ontlasten (plassen of de grote boodschap) kun je terecht bij de goedverzorgde toiletten verspreid over het park. Opvallend was wel dat de toiletten er aan het eind van de dag iets minder verzorgd uitzagen dan aan het begin, maar dat is vaak zo. Voor minder valide mensen en baby’s is ook goed nagedacht. Zo zijn er voldoende plekken om je (kind) te verzorgen, zijn er brede en prettig aangelegde paden en zijn er genoeg attracties die voor iedereen toegankelijk zijn. Kortom een absolute aanrader.

Lees ook:

Geverifieerd door ExactMetrics