Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Financiën > Beste Bank kennisbank sinds 2013

Beste Bank kennisbank sinds 2013

Wat gaat er de laatste tijd toch veel langs mij heen. Gedurende mijn studententijd stond ik, voor mijn gevoel dan, midden in de wereld. Ik was op de hoogte van de actualiteiten en absorbeerde informatie uit boeken, vakbladen en van het medium televisie. Tegenwoordig hoor ik wel eens ergens een belletje rinkelen, maar waar nu de klepel hangt? Gelukkig sta ik niet alleen en bestaat er de kennisbank van ‘Beste Bank’.

Alternatieve financiën

Deze wereldburger maakt nog gebruik van papieren overschrijvingskaarten. Die breng ik trouw naar de brievenbus. Ook verwacht ik om de week een papieren bankafschrift per post. Dit terwijl de financiële wereld in rep en roer is over alternatieve financiën. In nieuws en actualiteiten programma’s wordt aandacht besteed aan bitcoin wallet, crypto’s en blockchains. Zelfs RTLZ, de zender die ik dagelijks kijk, werpt voor mij geen helder licht op deze zaken. En om nou alleen de sensatie pers te geloven. Gelukkig vond ik een kennisbank dat mij één en ander helder uit weet te leggen. Niet in Jip & Janneke taal, maar dat hoeft nou ook weer niet.

Beste Bank kennisbank

Al sinds 2013 is Beste Bank het verzamelpunt van kennis en theorie over alternatieve financiën. Ze verzamelen nieuwsberichten van verschillende afzenders en houden zelfs een blog bij. Ideaal voor deze leergierige consument. Ik zou graag weten wat er te koop is en tegen welke prijs. Het lijkt mij duidelijk dat het huidige geldstelsel aan verandering onderhevig is. Dat is niets nieuws, dat is van alle tijden. Ik zou mij graag voorbereiden op deze reeds ingezette wijzigingen. Kennis is hierbij macht.

Kennis is macht en dat geeft rust

Nu ik heb gelezen wat sommige begrippen inhouden, geeft dat meer rust. Normaal gesproken raakte ik van de vreemde terminologie al iets van mijn stuk. Nu weet ik wat er bedoeld wordt met bijvoorbeeld een bitcoin wallet, daar bewaar je gewoon je bitcoins in. Daar is nu niets vreemds meer aan in mijn oren. Ook hebben ze inzichtelijk gemaakt wat een blockchain is (zie afbeelding). Dit betekent niet dat ik op dit moment in één van de digitale munteenheden stap. Dat is van latere orde, wanneer de grootste hobbels zijn genomen. En als we er met zijn allen meer aan gewend zijn geraakt.

Lees ook:

Verdiep jij je in het bank- en geldstelsel?

Bron afbeelding Pixabay

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics