Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Werk > Benut de voordelen om vanuit thuis te werken

Benut de voordelen om vanuit thuis te werken

Het thuiswerken bevalt mij prima en het biedt een flink aantal voordelen. Een aantal voordelen liggen voor de hand, maar wist jij bijvoorbeeld dat je onder voorwaarden kantoormeubels als bedrijfskosten af kunt trekken?

Thuiswerken

Het grootste voordeel vind ik dat ik mijn eigen tijd in kan delen. Mocht er onverhoopt iets tussen komen dan kan ik mijn werk uitstellen tot later die dag. Of zelfs later die avond, nacht of week. Dit is tevens één van de valkuilen voor thuiswerkers. Dat je afgeleid wordt door huishoudelijke klussen of dat je ander uitstelgedrag vertoont.
Ook ben ik erg blij dat ik geen reistijd heb. Wanneer ik wil beginnen, dan kan dat bijna direct. Voor de broodnodige ontspanning moet ik daarentegen het huis, mijn werkplek verlaten. Dat is makkelijk te ondervangen met de dagelijkse boodschappen of een wandeling door de wijk.
En thuiswerken scheelt enorm in de werkplek kosten. Ik kom daarentegen bij het koffiezetapparaat geen collega’s tegen. Gelukkig is Miranda goed te bereiken voor vragen en overleg. Ook dan is het zaak om het kort te houden en privé en zakelijk gescheiden te houden.

De kosten van thuiswerken

Normaal gesproken is een huis overdag leeg door school en/of werk. Dat scheelt op de energiekosten en verbruikskosten. Hier draaien het internet en de radio overuren. Ik draag een Thuisleven trui en zet pas ver in de middag de thermostaat een graadje hoger.
Een aantal van deze kosten, als de eerder genoemde kantoormeubelen, zijn op te voeren als bedrijfskosten. Om hier een beroep op te kunnen doen, moet je wel aan een (groot) aantal voorwaarden voldoen. Wanneer je thuiskantoor apart staat van je woonruimte en zelfstandig verhuurbaar zou zijn, dan kun je deze kantoorkosten opvoeren. Heb je geen eigen opgang dan zul je de kantoorinrichting en andere zaken voor eigen rekening moeten aanschaffen. Verder zijn er wel een aantal (standaard) aftrekposten.

Benut de voordelen van thuiswerken!

De aanschaf van apparaten als telefoon, laptop en printer vallen onder bedrijfskosten. Dit geldt ook voor alle bijbehorende abonnementen. Die zijn in bepaalde gevallen ook om te zetten van een privé naar een zakelijke rekening. De beslissingen omtrent het verduurzamen van je bedrijfsvoering heb je ook zelf in de hand. Je kunt op eigen houtje investeringen doen waar je je goed bij voelt. Ga voor groene energie en maak gebruik van de subsidieregelingen speciaal voor ondernemers. Deze omvatten zonnepanelen, elektrisch rijden en omschakelen naar led-verlichting.
Dit geldt ook zeker voor besparende maatregelen als bellen via de ‘gratis’ internetverbinding, het drinken van kraanwater en de dagelijkse warme truiendag.

Lees ook:

Waar staan jouw kantoormeubels?

Bron afbeelding: Pixabay

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

  • mijn kantoormeubels staan in de woonkamer. Helaas is dat de laatste weken een enorme uitdaging… een andere plek in huis hebben we er helaas niet voor… maar je kunt je voorstellen dat mijn werkdagen langer geworden zijn en de productiviteit iets minder is geworden. Het is helaas niet anders momenteel…

  • thuiswerken is in deze tijd helemaal in het nieuws, maar het lukt met gewoon niet. Ik ben veel te veel afgeleid, apart hoekje of niet ….. gewoon in mijn eigen kamer op kantoor werkt letterlijk beter.

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics