Thuisleven.com

Bee Simulator

Maar heb jij je ooit al eens afgevraagd hoe dat eruit zou zijn vanuit de ogen van een bij? Met het spel Bee Simulator kun je deze kans met 2 handen aangrijpen. Beschikbaar op pc, Xbox One, PS4, Nintendo Switch.

Bee Simulator

In Bee Simulator begin je aan een groot avontuur als kleine bij. Verken een wereld die is geïnspireerd door Central Park om je nest te redden. In het spel kun je communiceren met andere bijen. Tevens moet je pollen van zeldzame bloemen verzamelen en neem je het op tegen gevaarlijke wespen en andere bedreigingen. Je kunt het spel in je eentje spelen maar ook coöperatief en PvP op een gedeeld scherm.

Kenmerken

  • Volledig in het Nederlands speelbaar. (Na game installatie zijn de stemmen in het Engels. Download het gratis NL taalpakket uit het Instellingen-menu om de game in het Nederlands gesproken te spelen).
  • Een educatieve, geweldloze game.
  • Een game die is ontworpen voor kinderen en het hele gezin, uniek op de markt.
  • Mogelijkheid om op gedeeld scherm of in coöp te spelen.
  • Een rijke open wereld vol leven (dierentuin, pretpark enz.).
  • Ontspannen spelen in het speltype Vrije vlucht (Free Flight).
  • Hedendaagse en actuele thema’s (bijen en het milieu beschermen).
  • Vele uren speelplezier in de verhaalmodus.

Conclusie

Zodra het spel begint doorloop je een kleine video waarbij je met de neus op de feiten wordt gedrukt: met de natuur en bij gaat het niet goed. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het wel een beetje een afknapper vind. Nadat ik het filmpje heb doorlopen transformeer ik in een prachtige bij en mag ik de wereld ontdekken. Gelukkig begint het vliegavontuur veilig in een bijennest, het vliegen zelf is namelijk wel een uitdaging te noemen. Nou kan dat natuurlijk ook zijn omdat ik een laptop gewend ben en nog wat moet wennen aan de Nintendo Switch.

Wat mij al snel opvalt is de grafische vormgeving van het spel. Hier had wat mij betreft wat meer aandacht naar uit mogen gaan. Ook de stemmen van de wezens in het spel zijn een beetje apart te noemen. Eenmaal verder in het spel merk ik toch wel dat het voor een volwassene een behoorlijk flauw spel is waar de lol dan ook snel vanaf is. Zo is het spel volledig gericht op “veilig” en kun je dan ook niet snel uit je rol stappen. Probeer maar eens een van de mensen te treiteren…

Pluspunt van het spel is toch wel de uitgebreide encyclopedie waarmee je flora en fauna leert kennen dankzij feitjes en een leuk 3D-model van de plant of dier. Al met al denk ik dat dit een leuk en leerzaam spel kan zijn voor jonge kinderen, echter wacht met aanschaf tot het in een forse aanbieding is OF deel het spel met wat familie/vrienden om zo de kosten te drukken.

Kijk voor andere Nintendo Switch reviews op onze site.

Al met al is dit niet de meeste positieve review die ik geschreven heb. Vind je deze eerlijkheid prettig of lees je dan liever de pluspunten en moet ik de minpunten achterwege laten?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics