Thuisleven.com
Creëer meer sfeer met badkamerverlichting.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Lampen > Badkamerverlichting: creëer sfeer met de juiste verlichting

Badkamerverlichting: creëer sfeer met de juiste verlichting

Verlichting is in elke ruimte in je woning onmisbaar. Dit heeft puur met het functionele aspect te maken: als je geen verlichting in je woning hebt, kom je simpelweg een hoop te kort. Daarbij is het ook nog een feit dat verlichting de nodige sfeer met zich mee brengt.
Dat is zeker het geval in een badkamer. Als je voor de juiste badkamerverlichting kiest, geniet je van de gewenste sfeer in je badkamer. Maar, hoe doe je dat nou? Ten eerste moet je goed bepalen wat voor sfeer je in je badkamer wilt creëren. Die sfeer creëer je namelijk niet alleen met de verlichting, maar ook met bijvoorbeeld vloertegels.
Ten tweede moet je nooit het functionele aspect uit het oog verliezen. Badkamer verlichting moet zowel sfeervol als functioneel zijn. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Kijk naar de onderstaande tips!

Tip 1: Maak een compleet lichtplan

Het beste dat je kunt doen, is een compleet lichtplan te (laten) maken. In zo’n lichtplan wordt benoemd waar precies de verlichting komt, om wat voor verlichting het gaat en waar de verlichting op moet schijnen. Het is vrij lastig om zo’n lichtplan zelf te maken, maar gelukkig zijn er voldoende specialisten die je graag helpen. Besteed hier in ieder geval voldoende tijd aan!

Tip 2: Bepaal de gewenste stijl

Het is ook belangrijk om goed over de gewenste stijl na te denken. De verlichting die je in je badkamer plaatst, moet namelijk bij de stijl van je badkamer zelf passen. Kies je voor een landelijke badkamer? Dan moet de verlichting ook een landelijke sfeer met zich mee brengen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan; ook hiervoor kun je het beste een specialist inschakelen.
Hoe je de stijl van de badkamer verlichting precies kunt beïnvloeden? Dit doe je onder meer door voor een bepaalde verlichtingsbron te kiezen. Ook de kleur van het licht en de felheid van het licht zijn hiervoor bepalend.

Tip 3: Vergeet het functionele aspect niet

Denk goed na over de manier waarop je tijd doorbrengt in de badkamer. Dit doe je onder de douche, maar uiteraard ook bij je badkamermeubel. Het is daarom belangrijk dat het licht op je badkamermeubel schijnt. Houd hierbij goed rekening met de felheid, maar ook met de hoek van waaruit het licht schijnt. Je wilt bij het scheren van je baard bijvoorbeeld niet in je eigen schaduw staan.
Uiteindelijk moeten het functionele aspect en de sfeer hand in hand met elkaar gaan. Krijg je dat voor elkaar? Dan is het op en top genieten in je sfeervolle badkamer!

Lees ook:

Hoe is het met jouw badkamerverlichting gesteld?

Afbeelding van Albrecht Fietz via Pixabay 

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics