Selecteer een pagina

Alpine Hearing Protection presenteert met trots de enige, echte lichtgewicht oorkap speciaal gemaakt voor kinderoren, de Muffy. Precies in de week dat de achtjarige aangeeft dat ze last heeft van hinderlijke zussen en rumoerige klasgenoten. Daarbij komt dat wij als gezin (pre corona) erg graag muziekoptredens in de buitenlucht bezoeken. Daarbij ligt onze voorkeur bij rockmuziek. Alpine gehoorbescherming is dan ook geen onbekende voor ons. Ze sturen de vrolijke meid een roze Alpine Muffy op om uit te proberen.

Meer over oorkappen

Een oorkap is een draagbeugel met twee oorkappen die helemaal om het oor heen vallen. Ze worden veelal verplicht gedragen door werknemers die werken met lawaaierige apparaten. Gebruikers klagen volgens Wikipedia veelvuldige over een lage draagcomfort en gevoel van zweterigheid onder de oorkap.

De Alpine Muffy

De Alpine Muffy was al verkrijgbaar in een model voor baby’s en een model voor kinderen. Recent heeft Alpine voor die laatste categorie, kinderen van 5-12 jaar, een geheel nieuwe oorkap ontwikkeld in een speciale uitvoering en formaat voor kids. Deze is beschikbaar in 5 nieuwe hippe kleuren. Te weten groen, blauw, mint, roze en geel.
De oorkappen dempen door meerdere lagen geluidreducerend schuim tot 25 decibel omgevingsgeluid en zijn uitermate geschikt voor gebruik in (buitens)huis en in de klas. De Alpine Muffy’s zijn maximaal in te klappen en worden geleverd met een opbergtasje. De verstelbare hoofdband vervaardigd van huidvriendelijk materiaal is net als de oorkap zacht van binnen en is eenvoudig te reinigen met wat water en zeep.
De Alpine Muffy is CE- gecertificeerd, dan houdt in: in overeenstemming met de Europese regelgeving, de geldende regels binnen de Europese Economische Ruimte.

De draagervaring van onze dochter

Wat een toeval. Dochterlief vraagt om oorkappen en prompt brengt de pakketbezorger de roze Alpine Muffy. Ze pakt ze uit en wil ze gelijk dragen. Ze schuift de oorkappen wat heen-en-weer op haar hoofd. En drukt de oordoppen strak tegen haar hoofd aan, deze zuigen zich vervolgens weer vol met lucht. Dan gaat ze op de bank zitten met een Donald Duck en trekt zich terug.
Daags later na schooltijd is het hier een drukte van jewelste. Surprisestress van drie meiden. Wacht, ze pakt haar Muffy’s uit het zakje en zit vervolgens vrolijk te knutselen aan tafel. Wanneer ik haar iets vraag dan krijg ik een antwoord. Haar respons klinkt wel iets luider dan normaal gesproken. Dat geeft wel aan dat haar omgevingsgeluid gedempt is. Ze is wel blij dat ze de radio nog kan horen tijdens het ‘werken’. En ze breekt een record. Nooit eerder waren we zo snel klaar met de surprises!

Draag de Muffy met het Alpine label naar achteren

Mijn mening over de Alpine Muffy

Ik lees de gebruiksaanwijzing en zie al snel dat ze de Muffy goed heeft opgedaan, met het Alpine label naar achteren. Haar oren zitten helemaal binnen de oorkappen. Ze heeft vast gezien hoe anderen de oorkappen dragen, want ze sluit na het wiebelen over de oren de hoofdband strak aan op haar hoofd. Die verstelbare hoofdband moet namelijk boven de oren pijlrecht omhoog wijzen en compleet aansluiten op het hoofd. Er zijn wat klasgenootje die ook oorkappen dragen in de klas. Ze zit in een rumoerige klas en geeft aan hier hinder van te ondervinden. De Alpine Muffy gaat in het draagtasje mee naar school. Nu is het alleen nog even wachten tot we weer naar een muziekconcert in de buitenlucht kunnen.
TikTok over de Alpine oorkapen zien?

Informatie en verkrijgbaarheid

Alpine Muffy
Alpine Hearing Protection
SNR= 25
Verkrijgbaarheid bij Alpine Hearing Protection voor 24,99 euro.

Lees ook:

Draagt je kind gehoorbescherming?

Geverifieerd door ExactMetrics