Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Bloemen en planten > Adezz plantenbakken VS Capi bloembakken

Adezz plantenbakken VS Capi bloembakken

Je bloemen en planten wil je graag in de juiste pot hebben gezet. Zowel binnen als buiten. Nou zijn er heel wat merken te koop waarvan Adezz en Capi de meest opvallende zijn. Maar wat zijn nou de verschillen en welke past het beste bij jouw? Ik leg het je uit!

Adezz

Als je een plantenbak koopt van het merk Adezz dan weet je dat je goed zit. De bloembakken worden gemaakt van o.a.:

Cortenstaal

Het staat ook wel bekend als weervast staal, is een metaallegering bestaande uit ijzer waaraan koper, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. Cortenstaal wordt bij blootstelling aan de buitenlucht bedekt met een beschermende roest laag. Deze natuurlijke vaste roest laag vormt de bescherming tegen verdere corrosie. Kenmerkend voor Cortenstaal is de bruinoranje roestkleur en de lange levensduur. Bovendien steekt het groen er mooi vanaf.

Polyester

De bovenrand van alle polyester plantenbakken is dubbel omgezet wat deze bakken een fraaie en tijdloze uitstraling geeft. Doordat de plantenbak van hoogwaardig gewapend polyester gemaakt is en deze bewapening in de hoeken wordt doorgelegd kunnen de hoeken niet uitscheuren. De plantenbak wordt door en door gekleurd en zal daardoor zijn kleur behouden. Verkrijgbaar in mat en hoogglans.

Verzinkt staal

In eerste instantie wordt het staal ontdaan van vet en daarna gebeitst om alle oppervlakteverontreinigingen te verwijderen. Het ontvetten wordt meestal uitgevoerd met behulp van een hete alkalische oplossing. Gedurende het verzinkingsproces wordt er gestreefd naar het vormen van een legering tussen het staal of ijzer en zink, waarbij vaak ook nog een laag puur zink wordt aangebracht.

Aluminium

Aluminium is licht, sterk, slijtvast en bestendig tegen corrosie. De bovenrand van alle aluminium plantenbakken is dubbel omgezet, wat deze bak een tijdloze en stoere uitstraling geeft. Onder de plantenbak worden standaard voetjes gelast met een hoogte van 15mm, zodat de bak iets los komt van de grond, fijn voor weglopend water.

Hardhout

Hardhouten plantenbakken worden gemaakt van tropisch hardhout. Wij verwerken enkel tropisch hardhout wat duurzaamheidklasse 2 heeft. Door het gebruik van het hardhout creëren wij duurzame producten met een warme uitstraling. Door de hoge duurzaamheid van het hout heeft het geen behandeling meer nodig. Als de bakken niet behandeld worden zullen deze geleidelijk ‘vergrijzen’. Het ‘vergrijzen’ heeft geen invloed op de kwaliteit van de bakken.

Polymeerbeton

Polymeerbeton is een gegoten composietsteen en is door de sterkte van het materiaal ideaal voor het gebruik in openbare ruimtes. Het materiaal heeft een zeer hoge druk- en treksterkte en deze is vele male hoger dan van vezelversterkt beton.

Adezz plantenbakken
Verschillende materialen

Qua gewicht zijn de Adezz plantenbakken niet te vergelijken met de Capi bloempotten. Door het gewicht kunnen ze ook niet zo makkelijk meegenomen worden door voorbijgangers. Hierdoor zijn deze plantenbakken uiterst geschikt voor de oprit, garage en voortuin. Maar ook voor bedrijven en openbare ruimtes die wat vrolijkheid kunnen gebruiken.

Een specifieke stijl hebben ze niet. Het is juist het soort materiaal die bepaalt wat de mogelijkheden zijn. Zo zie je bij Cortenstaal dat de contouren van de potten vrij abstract zijn. Wil je een pot dat iets meer rondingen heeft dan kun je het beste bij de polyester vormen kijken.

Capi

Capi maakt bijzondere design bloembakken voor binnen en buiten. Dankzij de verschillende stijlen en texturen is er altijd wel een passende bloempot te vinden. Ga jij voor:

  • Urban: geïnspireerd op de stad;
  • Nature: geïnspireerd op de schoonheid van de natuur;
  • Lux: geïnspireerd door de moderne maatschappij of;
  • Classic: geïnspireerd op de klassieke kunst.
Capi bloembakken
Herken jij de verschillende stijlen van het merk?

Het is leuk om te weten dat de Capi bloembakken grotendeels worden gemaakt in eigen fabriek die gevestigd is in Tilburg. De bloembakken zijn van hoge kwaliteit. Vooral opvallend zijn de lichte gewichten van de potten. De bloembakken zijn weerbestendig en daardoor perfect om zowel binnen als buiten te gebruiken. En dat voor een lage prijs!

Zelf heb ik een aantal van deze potten. Helaas zijn door de verhuizing de planten die erin stonden dood gegaan. De bloempotten heb ik leeggemaakt en daarna in de vaatwasser gezet voor een goede schoonmaakbeurt. Ze zien er nu weer uit als nieuw. Aangezien we met regelmaat een plantje krijgen, durf ik nog niet zo goed naar de winkel te gaan om ze te vullen.

Welk merk/stijl zou jij overwegen?

Miranda

Ik ben de eigenaar van Thuisleven, getrouwd met Tom en samen hebben we vijf prachtige kinderen: Daan, Vera, Tim, Iris en Evi. Aangezien Tom meer dan een full-time job heeft, hebben wij er bewust voor gekozen dat ik thuis ben voor de kinderen. Thuis focus ik mij op allerlei zaken: financiën, koken, tuin en moestuin, schoonmaken, boodschappen maar ook speel en leer ik veel met de kinderen. Met de kennis als thuisblijf moeder hoop ik anderen te inspireren.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

6 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics