Selecteer een pagina

Wanneer we op zoek gaan naar nieuwe vloerbedekking, denken we al gauw aan laminaat of PVC. Toch zijn er nog veel andere opties die ook de aandacht verdienen. Wat dacht je bijvoorbeeld van tapijttegels? Dit type vloerbedekking heeft verrassend veel voordelen ten opzichte van andere vloersoorten. Hieronder staan 6 redenen op een rij om zelf te kiezen voor tapijttegels in je interieur.

1. Flexibiliteit en veelzijdigheid

Tapijttegels zijn heel flexibel en veelzijdig. Omdat ze in afzonderlijke stukken komen (in tegenstelling tot een rol tapijt), kun je ze gemakkelijk aanpassen op de specifieke afmetingen en vorm van de ruimte. Dit maakt ze ideaal voor zowel grote als kleine kamers. Bovendien heb je de keuze uit veel verschillende kleuren en patronen. Je kunt zelfs verschillende tegels met elkaar combineren voor een uniek effect dat past bij jouw interieurstijl.

2. Eenvoudige installatie

Tapijttegels zijn eenvoudig te installeren, zelfs voor de doe-het-zelver. Je hebt geen speciale gereedschappen nodig en kunt ze in veel gevallen direct op de ondervloer plaatsen. De tegels zijn voorzien van een zelfklevende achterkant of vast te plakken met gebruik van tape. Hierdoor plak je ze gewoon op de vloer zonder extra lijm of lastige bevestigingsmethodes. Wanneer je kiest voor betaalbare tapijttegels en de vloer zelf legt, bespaar je een hoop geld. Montagekosten blijven achterwege en je geniet direct van een mooi resultaat zonder de hoofdprijs te betalen.

3. Duurzaamheid en onderhoud

Omdat tapijttegels gemaakt worden van garens, zijn ze heel sterk en gaat de vloer lang mee. Doorgaans is het materiaal goed bestand tegen vlekken en slijtage. Regelmatig stofzuigen en af en toe een grondige reiniging zorgt ervoor dat het tapijt er jarenlang goed uit blijft zien. Het is daarom ook een duurzame aankoop!

4. Gemakkelijke vervanging

Als er toch een hardnekkige vlek of schade is ontstaan, kun je de tapijttegel eenvoudig vervangen zonder de hele vloer te hoeven vernieuwen. Dit is een heel groot voordeel ten opzichte van traditionele tapijten en andere vloersoorten. Het vervangen van één tapijttegel is niet alleen snel, maar ook voordelig en duurzaam.

5. Optimaal comfort

Tapijttegels vormen een comfortabel en warm oppervlak om op te lopen. De vloer heeft een zachte textuur die prettig aanvoelt, wat bijvoorbeeld een goede toevoeging is aan een slaapkamer of kinderkamer.

6. Goede isolatie en geluiddemping

Een ander belangrijk voordeel van deze vloersoort is de thermische isolatie. In de winter wordt de warmte langer vastgehouden en voelt de vloer aangenaam aan de voeten. Dit kan zelfs bijdragen aan een lagere energierekening. Ook hebben de tegels een geluiddempende werking. Dit is ideaal voor drukke huishoudens of appartementen waar geluidsoverlast een probleem kan zijn.

Lees ook:

Wat is voor jou een goede reden om te kiezen voor tapijttegels?

Foto: Onlinetapijttegels
#ad

Geverifieerd door ExactMetrics