Selecteer een pagina

Ben je ook zo’n (groot)ouder die regelmatig de kinderwagen laat omkieperen omdat je een te zware boodschappentas aan het handvat hangt? Dan weet je dat een kinderwagen voor- en nadelen heeft. Gebruik deze 6 kinderwagen hacks!

1. Een beetje frisse lucht

In buggy’s en kinderwagens kan het snel warm worden op zomerse dagen. Gaat je (klein)kindje jengelen van de hitte? Zorg voor goede bescherming in de vorm van een zonnehoedje. En regel daarnaast een handventilator. Dit type ventilator is licht en handzaam en daardoor makkelijk vast te maken aan de bovenzijde van de kinderwagen. Zo heeft het kindje continu een fris briesje. Let wel op het type ventilator dat je gebruikt en kies voor een exemplaar waar je niet zomaar bij de ventilatorbladen kunt.

2. Koop een stevig boodschappennet

Je kent het vast wel: je gaat even naar de winkel voor een boodschapje en neemt uiteindelijk veel meer mee dan de bedoeling was. Koop voor die gevallen een stevig boodschappennet, dat je standaard aan de handvatten hangt. Zo’n net weegt niets en kan gewoon blijven zitten als je de buggy inklapt.

3. Decoreer de draagbeugel

Zo’n draagbeugel aan de buggy is handig voor je kind om zich eraan vast te houden en handig voor jou omdat de kleine dan niet zo snel kan ontsnappen. Maar helaas is zo’n beugel ook heel aantrekkelijk om de tanden in te zetten. Voorkom dat je (klein)kindje de beugel bewerkt met tanden en handen door er een mooie lap stof omheen te naaien. Daaraan hang je vervolgens een paar leuke speeltjes, zoals een knuffeltje of bijtring. Dan heeft je kindje iets anders om de handjes en tandjes mee bezig te houden!

4. Investeer in een meerijdstoeltje

Heb je zowel een baby als een peuter onder je hoede? Dan weet je hoe ingewikkeld het is om de peuter bij de kinderwagen in de buurt te houden. En dat het onmogelijk is om de peuter te dragen als hij/zij moe wordt, want je moet nu eenmaal de kinderwagen duwen. Investeer om die problemen te voorkomen in een handig meerijdstoeltje of – plankje. Deze monteer je aan de achteras van de wagen. De originele meerijdplankjes zijn vaak prijzig, misschien past op jouw type buggy wel een universeel meerijdplankje.

5. De kinderwagen opvouwhack

Hebt u ook altijd ruzie met de kinderwagen wanneer het gaat om het inklappen? Schaam u niet, ga voor gemak en plak gewoon genummerde stickertjes op de wagen, om aan te geven welke stap wanneer komt. Iedereen die de kinderwagen in elkaar moet vouwen, zal je dankbaar zijn!

6. Zorg voor wat tegenwicht

Ja, echt: er bestaat ook een hack om te voorkomen dat de buggy omkiepert als je er te veel boodschappen aanhangt! Eigenlijk is de oplossing best simpel: hang een paar enkelgewichtjes om de vooras van de buggy. Zo creëer je tegenwicht en blijft de buggy overeind. Houdt er wel rekening mee dat het totaalgewicht hierdoor toeneemt. Als je hoogzwanger bent, of slecht ter been, kan het duwen van de buggy al snel té zwaar worden.

Lees ook:

en op Ikenmama het artikel 39 weken zwanger

* Dit gastblog is geschreven door Petra van ikenmama.nl.

Geverifieerd door ExactMetrics