Thuisleven.com
Tips om wandtegels te plaatsen.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > 5 Tips voor het plaatsen van wandtegels

5 Tips voor het plaatsen van wandtegels

Wandtegels plaatsen is een klus die goed moet worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het eindresultaat er strak en professioneel uitziet. Heb je geen ervaring met tegelwerk, dan kan het plaatsen van wandtegels een moeilijke taak lijken. In deze blog geven we je enkele hands-on tips die je helpen, zodat je de klus kunt klaren als een echte expert.

Kies de juiste tegels

Het kiezen van de juiste tegels is essentieel voor een mooi resultaat. Zorg ervoor dat je tegels kiest die geschikt zijn voor de ruimte waarin je ze wilt plaatsen. Als je bijvoorbeeld tegels voor de badkamer kiest, moeten ze vochtbestendig zijn, dat spreekt voor zich. Daarnaast is het belangrijk om tegels te kiezen die goed bij de stijl van de ruimte passen en die gemakkelijk schoon te maken zijn.

Bereid de muur voor

Voordat je begint met het plaatsen van de tegels, moet je ervoor zorgen dat de muur klaar is voor het tegelwerk. De muur moet vlak, schoon en droog zijn. Als er gaten of scheuren in de muur zitten, vul je die op voordat je begint met het plaatsen van de tegels. Zorg er ook voor dat de muur goed is afgedicht voordat je begint.

Bereid de tegels voor

Voor je start met het plaatsen van de tegels, moet je ervoor zorgen dat ze klaar zijn om te worden geplaatst. Als de tegels niet op maat zijn, moeten ze eerst op maat worden gesneden. Nog een belangrijk element: zorg ervoor dat de tegels schoon zijn voordat je begint met het plaatsen. Vuil en stof kunnen ervoor zorgen dat de tegellijm niet goed hecht. Koop eventueel een tegel leveling systeem aan voor de volgende stap. 

Gebruik de juiste tegellijm & techniek

Zorg ervoor dat je de juiste lijm kiest voor het type tegels dat je gaat plaatsen. Een belangrijke tip als het gaat om tegellijm: Het is beter om te veel lijm te gebruiken dan te weinig. En ook de juiste techniek is onmisbaar. Begin met het plaatsen van tegels op het laagste punt van de muur en werk omhoog. Gebruik een tegelkruisje en eventueel een helix om ervoor te zorgen dat de tegels op de juiste afstand van elkaar worden geplaatst en plaats de tegels op gelijke hoogte. 

Afwerking

Als alle tegels eenmaal zijn geplaatst en de lijm is opgedroogd, is het tijd om de tegels af te werken. Verwijder de tegelkruisjes. Eenmaal klaar met de tegels? Dan is het tijd voor de vloer!

Lees ook:

Handig toch dat leveling systeem voor wandtegels?

Afbeelding van Ksenia Chernaya via Pexels

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics