Selecteer een pagina

Het kan een hele uitdaging lijken om een opgeruimde badkamer te hebben. Maar de truc zit hem vooral in het volgende: je moet maar net even weten hoe je zo’n opgeruimde badkamer realiseert. Vervolgens is het vooral een kwestie van bijhouden. Dít zijn onze tips.

Minimalistische styling

Voordat we overgaan tot het opruimen zelf, willen we het eerst over het stukje styling hebben. Kies namelijk voor een minimalistische styling in de badkamer. Zo oogt de badkamer al veel rustiger! In modern sanitair komt deze stijl al sterk naar voren. Denk maar aan de moderne inloopdouche, met een strakke look. Ook het zwevende toilet is populair, en zorgt voor een rustgevende uitstraling in de ruimte. Kijk tevens naar de details, zoals een moderne douchekraan zwart. Hoe meer minimalistische onderdelen je uitkiest, hoe opgeruimder de badkamer er al meteen uit gaat zien. Houd hier dus zeker rekening mee als je van plan bent om de badkamer op te knappen.

Veel opbergruimte

Opbergruimte is altijd welkom in de badkamer. Helaas is er in veel badkamers eigenlijk te weinig opbergruimte. En dat maakt de ruimte juist rommelig. Je gaat de spulletjes die je er gebruikt dan namelijk maar gewoon op een random plek neerzetten, omdat het niet meer in de kast past. Zorg liever voor genoeg kastruimte en geef alles een vaste plek. Hier zijn slimme oplossingen voor te bedenken. Kies voor een badkamermeubel 2 wasbakken, met daaronder kastruimte. Daarnaast kies je voor een smalle kast in de hoek van de badkamer, om handdoeken in te stoppen. Of hang nog een zwevende kast op, bij het bad of boven de deur bijvoorbeeld. Al gaat het maar om een klein kastje, ieder onderdeel dat je hier weer in kwijt kunt, is mooi meegenomen. Berg daarbij dus ook zoveel mogelijk items op, of het nu gaat om make-up remover of een haarborstel. Hoe minder er in het zicht ligt, hoe prettiger de badkamer eruitziet. Zo zijn er immers minder afleidende factoren in de ruimte te zien, maar gaat de aandacht weer uit naar bijvoorbeeld het mooie sanitair.

Juiste indeling

Kijk eens kritisch naar de juiste indeling van de badkamer. Als deze niet klopt, ziet de badkamer er ook al rommeliger uit. Het ligt maar net aan de vorm van de badkamer. Staat het sanitair logisch en netjes naast elkaar? Mogelijk kun je hier nog iets in veranderen, als een wat grotere verbouwing een optie is. Maar het zit hem ook in de details. Hang mandjes voor handdoeken en andere items, bijvoorbeeld netjes onder elkaar. Of plaats dit soort accessoires recht naast elkaar op een plank. Als je de indeling op welke manier dan ook meer symmetrisch kunt maken, is dat altijd mooi meegenomen.

Badkamer bijhouden

Last but not least: houd de badkamer netjes bij. Het werkt het beste als je iedere dag even een rondje maakt door de ruimte. Gooi was in de wasmand, zet tandpasta en andere items terug op de vaste plek. Een kleine schoonmaakronde is af en toe ook op z’n plaats, waarbij je bijvoorbeeld de wasbak en kraan afneemt. Het maakt eigenlijk niet uit op welk moment van de dag je dit doet: of het nu aan het begin of juist het eind van de dag is. Het gaat er vooral om dat je dit in je systeem krijgt. Zo doe je het op de automatische piloot – en is jouw badkamer echt nooit meer rommelig. Goals!

Een opgeruimde badkamer hebben: het kan écht. Natuurlijk moet je er wat voor doen (het beste uitgangspunt: iedere dag een klein beetje). Verder is het vooral een kwestie van de juiste indeling én voldoende opbergruimte.

Lees ook:

Welke tip(s) kun jij goed gebruiken?

Afbeelding van Cristina Mantovani via Pixabay

Geverifieerd door ExactMetrics