Thuisleven.com
staycation
Thuisleven.com > Er op uit > Vakantie > Staycation > 5 tips voor de perfecte staycation

5 tips voor de perfecte staycation

Hoe vul je die zes weken zomervakantie? Naast de vakantie buiten de deur blijven er hoogstwaarschijnlijk nog een aantal weken op te vullen. Weet je dat je die met wat creativiteit in kunt vullen. Zet je tuinmeubelen maar vast klaar.

Haal lekkere boodschappen in huis of laat ze bezorgen

Volle magen betekent vrolijke kinderen en ouders. Denk hierbij aan luxe broodjes en het volop verkrijgbare zomerfruit. Ook een ‘zout’ knabbeltje doet wonderen in de middag of later op de avond. Maak het jezelf niet te moeilijk. Vanavond eten we buiten stokbrood met satésaus bijvoorbeeld.

Haal de zolder of schuur tijdig leeg

De vliering bevat een schat aan opblaasbaar speelgoed. Zoek tijdig de tuinmeubelen en het opblaasbadje op. Vergeet de pomp niet, want die is altijd kwijt als je hem nodig hebt. Ik vond nog een nieuwe badminton set. Zonde, wat een verkeerde zuinigheid door het niet te gebruiken.

Verzamel genoeg tuinmeubelen

Nu iedereen vrij en dus thuis is, hebben we niet meer genoeg aan twee ligstoelen die standaard in de tuin staan. In de schuur staat de rest van de tuinmeubelen. De maaltijden worden buiten genuttigd, dus de stoelen en een tafel vullen ons nieuw aangelegde terras. Opa en oma zijn ook vrij en vereren ons met een verrassingsbezoek.
Tip- mocht je er onverhoopt achter komen dat je je tuinmeubelen niet compleet hebt voor je staycation, dan kan je altijd bijbestellen op Tuinmeubelen.nl met de laagste prijsgarantie val je je nooit een buil.

Televisie uit en radio of cd aan

De gewoonte van kindertelevisie aanzetten in de ochtend, is gemakkelijk te veranderen door het opzetten van een muziekje. De kinderen gaan spontaan spelen i.p.v. hangen op de bank. Ze mogen ook beneden of buiten de kinder cd’s draaien. Want ook een muziekje buiten doet wonderen voor het vakantiegevoel. De verschillende radiozenders spelen daar handig op in. Heb je wat tijd voor jezelf nodig gebruik dan een koptelefoon.

Logeren

Het inprenten van leuke vakantieherinneringen gaat vaak gepaard met logeren. De zusjes mogen bij vriendjes en vriendinnetjes logeren en ik vond op zolder nog een klein tentje. Die kunnen we opzetten in de achtertuin met de luchtbedden er in. Als dat geen pret wordt?

Is je achtertuin wel op orde?

Een beetje vooruit werken wil nog wel eens helpen. Zo kom je de zomer zonder veel extra inspanning door. Is het gras gemaaid en zijn de kantjes geknipt? De schutting en de muren hebben we nog geverfd in het voorjaar. En we hebben gecheckt dat er geen giftige planten voor kinderen in de tuin staan. Wat zijn we blij dat de hovenier nog voor de zomer onze achtertuin netjes heeft betegeld en een mooie gazon heeft aangelegd. Nu is het ook thuis enorm genieten.

Lees ook:

Heb jij de tuinmeubelen al klaar staan?

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics