Thuisleven.com
3D koekjes van Cookies4fun, te mooi om op te eten ....
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Eten en drinken > Koek en snoep > 3D koekjes van Cookies4fun, te mooi om op te eten …

3D koekjes van Cookies4fun, te mooi om op te eten …

Wat valt daar een leuke box in de brievenbus. Een Cookies4fun- 3D koekjes bakset, die ik direct open. Wat een leuk idee, puzzelen met koekjes. Wauw, drie fuchsia gekleurde bloemen, een pot met in de cover een basis recept voor ongeveer 10 bloempotkoekjes. Aha, maar wat zijn die twee staafjes?
En ik lees de beschrijving en de tips alvast. Het enige ingrediënt dat ik mis is witte basterdsuiker, dus daar maak ik een notitie van. Dit komt goed van pas, want zaterdag heb ik een enigst kind. Haar zussen gaan logeren en zij wil bij Mama blijven.

Aan de slag!

Alles in huis, zussen weg, dus wij zijn er klaar voor. Stap 1- oven voorverwarmen slaan we over, want ik heb tevoren alles doorgelezen en het koekjesdeeg moet nog minimaal een half uur in de koelkast rusten. Dochterlief straalt, wat een prachtige bakvormen. Ze bewondert de voorbeelden op de voor- en achterzijde van de bewaardoos. Het water loopt haar al uit de mond. We maken het deeg klaar, dat moet rusten in huishoudfolie. Kunnen wij lekkere broodjes gaan halen voor de lunch. Na de kaasstengels, chocolade-croissants met Fristi stroopt dochterlief de mouwen op. Die twee staafjes zijn bedoeld om de dikte van het deeg aan te geven. Daar kunnen we handig met onze roze deegroller (Blue band) overheen rollen. Het urenlange kleien van de kleuter komt nu best van pas.

Puzzelen met koekjes

Het is natuurlijk de bedoeling dat we straks met de losse koekjes kunnen puzzelen. Daarvoor moet wel alles passen en moeten we zorgvuldig te werk gaan. We krijgen het deeg moeilijk uit de koekjesmallen, dus ook tussendoor laten we de koekjesvorm met het deeg erin opstijven in de koelkast. Poeh, het is wel even een secuur werkje. Het lukt uiteindelijk met een grote satéprikker rondom en rustig de vorm eruit te drukken. Nu zijn de bloemen direct versierd. De volgende keer zal ik eerst de mallen even invetten met wat boter. De drie bloemen en negen bloempotdelen moeten voor het bakken nog 10 minuten in de koelkast. Alles voor het beste resultaat!
Dan pas verwarm ik de oven voor op 180 graden. Na het bakken moeten de koekjes nog 10 minuten afkoelen, voor we ermee kunnen puzzelen. We kunnen haast niet wachten ….. prachtig, wat ontzettend leuk! Echt te mooi om op te eten en ik maak snel wat foto’s. Tijdens het glazuren breekt de tulp van zijn steeltje. Dat geeft helemaal niet, want nu hebben we een excuus om ze te proeven. Ze zijn overheerlijk. Nu we weten hoe het moet, kunnen we ze misschien gaan bakken als traktatie in de klas. Zie je het voor je een grasmat met 25 bloemen in pot.

Neem voor bakrecepten en tips een kijkje bij Cookies4fun. Ook vragen ze of je mee wilt denken in het koekjespanel. Wij zullen veel plezier aan deze bewaardoos beleven en gelukkig hebben we de foto’s nog voor de zussen, want de koektrommel is leeg.

Lees ook:

Bak jij wel eens 3D koekjes?

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een review-exemplaar ontvangen*

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

21 reacties

 • Ik bak erg graag koekjes; zeker eens per week. Wij halen eigenlijk nooit snoep. Als we zin hebben in wat lekkers moeten we het eerst zelf bakken. Dat is veel lekkerder en gezonder; je weet ten minste wat er in zit. Deze 3D koekjes zijn echt een traktatie! Ik denk dat we het zonde gaan vinden om ze op te eten, zo leuk zijn ze.
  Ik heb geen FB of IG, maar het laatste dat ik gebakken heb, zijn brosse kaneel-chocolade koekjes uit het jumbo krantje. Ze waren erg lekker (en al op natuurlijk :).)

 • Ik doe graag mee. Bak graag en bak van alles. Van gezond tot ongezond en van simpel tot ingewikkeld.
  Toevallig vandaag een gezond chocolade bananenbrood gebakken(zonder boter en suiker, en met havermout). Mmmm, hij smaakt heerlijk en het ruikt hier heel goed.

 • Wat leuk !!!
  Doet me denken aan de ‘ouderwetse’ opzetkoekjes…
  Maar nu nog veel leuker en zelf gemaakt. .
  Een feestje om te doen..

 • Superleuk! onze elise wil later bakker worden, maar die gewone koekjes zijn soms zo saai; dit is natuurlijk echt superleuk; zou ik zelf niet opgekomen zijn. ik ga snel via instagram iets plaatsen! liefs melissa (melissamaas@hotmail.com)

 • Wat een leuke blog en wat zou ik dit graag winnen om met mijn dochter van 5 jaar koekjes te bakken! Ik heb op je Facebook een foto van ons laatste project gepost, een spinnentaart voor ons neefje dat ook 5 is geworden. Tante Bianca, heel erg bedankt voor die mooie spinnentaart, dat was precies wat ik bedoelde 🙂 en hij was ook nog eens heerlijk.

 • Wat een leuke koekjes! En heerlijk om zo samen te kunnen bakken. Ik heb met zoon onlangs ook gebakken vanwege onze traditie; elke laatste vakantiedag koekjes maken. Hij vindt het prachtig en ik weet zeker dat deze mooie vormpjes helemaal in de smaak gaan vallen want groene vingers heeft hij ook al 😉 Ik zal je taggen in onze laatste koekjescreatie op Instagram!

 • Nou, wij bakken zeker koekjes, zelfs heel regelmatig. Mijn dochter komt elke keer op de proppen met een recept voor een nieuw soort koekje. Ik kende al wel de Wilton Cookie Pops, maar deze 3D koekjes bakset van Cookies4fun nog niet. Het zou een feestje zijn om van onze favoriete koekjesrecepten 3D bloemen te kunnen maken! Ik heb geen social media, maar ik volg je blog. Ik hoop dat ik toch mee mag doen.

 • Ja ontzettend leuk om met onze kleindochters koekjes te bakken 😀 Kijken hoeveel er nu echt in de koektrommel belanden 😉

 • Graag bak ik koekjes met mijn kleinkinderen, vast wel 3 keer per jaar.
  Graag doe ik mee voor deze leuke 3D koekjes bakset, wordt het weer lekker bakken in december, gezellig.
  Ik volg op bloglovin, maar heb geen Facebook en instagram.
  Hoop mee te mogen doen.

 • Super leuk we hebben het koekjes bakken ontdekt en ik wil voor mezelf op het lijstje zetten van kerst koekjesvormen 🙂

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics