Thuisleven.com
3 tips voor een treffend relatiegeschenk.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Werk > 3 tips voor effectieve relatiegeschenken

3 tips voor effectieve relatiegeschenken

Ben je al aan het nadenken over wat voor relatiegeschenken je dit jaar wil geven met jouw bedrijf? Je kunt vandaag de dag allerlei kanten op met de cadeaus die je aan je zakelijke relaties geeft, maar het liefst kies je natuurlijk iets waar ze voor een lange tijd gebruik van maken. Maar wat voor geschenken kun je dan eigenlijk het beste geven? Hoe duurder, hoe effectiever geldt lang niet altijd bij relatiegeschenken. In dit artikel geven we je 3 tips voor effectieve relatiegeschenken!

Kleine, functionele geschenken

Uit onderzoek blijkt dat de geschenken die het langst bewaard worden, de functionele en praktische cadeaus zijn. Denk bijvoorbeeld aan USB sticks, pennen, muismat, sleutelhangers, bedrukte bekers, enzovoorts. 90% van de mensen die werden bevraagd voor het onderzoek gaven aan dat ze dit soort functionele geschenken vaak nog een jaar nadat zij ze krijgen, blijven gebruiken. Je hoeft dus helemaal niet altijd voor een luxe of duur geschenk te kiezen, je kunt net zo goed pennen bedrukken met jouw logo of bedrijfsnaam. Pennen blijven een populair en tijdloos geschenk waar mensen lekker veel gebruik van maken. Niet alleen als relatiegeschenk, maar ook om weg te geven op beurzen en evenementen. Kijk wel welke soorten pennen je het beste kunt kiezen voor een bepaald evenement. 

Duurzame relatiegeschenken

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook voor bedrijven. Daarom is een duurzaam relatiegeschenk ook altijd een goed idee, zeker als jij met jouw bedrijf al veel met duurzaamheid bezig bent. Zo laat je namelijk zien dat jij jouw duurzame beleid consistent toepast, ook als het om marketing en zakelijke relaties gaat. Dit is goed voor het imago van je bedrijf en de kans is groot dat relaties jouw geschenk langer blijven gebruiken. Duurzame producten gaan over het algemeen immers langer mee. Daarnaast geven ze de ontvanger de kans om te laten zien dat hij of zij ook veel met duurzaamheid bezig is. Denk bijvoorbeeld aan een drinkfles of een mok van duurzaam materiaal. Dat is nu helemaal relevant, gezien de strengere regels die op 1 juli ingaan omtrent plastic wegwerpbekers!

Persoonlijke relatiegeschenken

Ben je een ZZP’er of een start-up, of heb je genoeg tijd voor het uitzoeken van relatiegeschenken voor al jouw zakelijke relaties? Dan is het altijd verstandig om te kiezen voor persoonlijke relatiegeschenken in plaats van algemene cadeaus. In plaats van al jouw relaties hetzelfde geschenk te geven, ga je dan per persoon of per bedrijf kijken wat voor geschenk het beste aansluit. Dit zal iemand altijd waarderen, aangezien het laat zien dat je hem of haar kent en dat je meer tijd hebt gestoken in het vinden van het ideale geschenk. Dit betekent natuurlijk niet dat het allemaal dure relatiegeschenken moeten zijn. Het is vooral belangrijk dat de relatiegeschenken aansluiten bij iemands interesses of bij waar hun bedrijf voor staat. 

Lees ook:

Welk relatiegeschenk heb jij dagelijks in gebruik?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics