Thuisleven.com
20 jaar LEGO World in de jaarbeurs – stapel dol.
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Beurs > 20 jaar LEGO World in de jaarbeurs – stapel dol

20 jaar LEGO World in de jaarbeurs – stapel dol

Afgelopen woensdag opende LEGO World haar deuren in de jaarbeurs in Utrecht. Na drie jaar afwezigheid kan eindelijk GROOTS het 20 jarig jubileum gevierd worden. Als trouwe bezoekers dan dit mega leuke lego-event stonden we te trappelen om de openingsparade mee te maken. Graag nemen we jullie mee op onze kleurrijke dag vol legoblokjes.

Wie zijn wij:

Ik zal me eerst even heel kort voorstellen want ik ben wel al langer Blogger maar schreef nog niet eerder voor Miranda. Mijn naam is Lisanne, ik ben 38 jaar en woon met mijn man en 3 kinderen in Bodegraven. Mijn oudste puber is 13 (Quinten), mijn middelste modelletje Feline (11) en kersje op de taart onze Lucas van 5 jaar. Naast mijn werk als bestuurssecretaris kruis ik graag het land door voor leuke premières of uitjes én heb ik samen met mijn twee jongste kinderen een Instagram account.

De opening van LEGO World bezocht ik met mijn twee jongens. Om het extra leuk te maken gingen we met de trein, de jaarbeurs ligt tenslotte naast het station. Voor Lucas was dit zijn eerste (bewuste) treinrit. Hij vond het helemaal geweldig. Zijn dag kon al niet meer stuk, tot hij de kleurrijke jellow populated parade zag passeren, toen werd het nóg beter!

20 jaar LEGO World in de jaarbeurs – stapel dol.

Kleurrijke optocht van LEGO & TikTok Tweeling

Vanwege het 20 jarig jubileum van LEGO World als evenement in de jaarbeurs werd de editie geopend met een parade. Het ene na het andere prachtige voertuig gevuld met (MEGA) gele poppetjes, een prins, een boef en prinsessen passeerde in een optocht richting de ingang. Tussen hen bevonden zich ook Quinn en Aaron, daar moet je mij dan weer niet al te veel over vragen maar gelukkig had ik mijn puber Quinten bij me.

Het is een tweeling me blond krullend haar die bekend is van TikTok of YouTube (pick one). Ze maken heel vaak filmpjes waarvan ze van identiteit wisselen om anderen in de maling te nemen, hilarisch als ik zoonlief moet geloven. Maar eerlijkheid gebied, ze deden het in de parade maar wat leuk. Waarschijnlijk zijn ze zelf ook fan van die leuke legoblokjes.

Mocht je deze gasten ook nog willen zien, op 23 oktober is er een meet-en-greet met Quinn en Aaron op LEGO World. Kun jij aan de koffie en je kids in de rij, ik zie een win-win situatie. Ze sturen je wel een appje als je als mamarazzi op moet komen draven om goede ‘content’ te schieten, als je mazzel hebt drink je je koffie een keer warm ��. Toen we vanaf de zijlijn liepen of er vandaag ook een fotomoment was nodigden ze ons direct uit om erbij te komen staan. Zoonlief glom van oor tot oor.

Kleurrijke optocht van LEGO & TikTok Tweeling.

Kleurrijke kunstwerken en attracties

Om 10.00u was het dan zover. De deuren gingen echt open! De fans renden letterlijk naar binnen. Want het is wat cru dat door corona dit mooie event drie jaar lang niet door kon gaan maar tegelijk heeft die periode ervoor gezorgd dat heel veel mensen ge(her)introduceert zijn in LEGO. Het eindeloos te stapelen blokje, wint alleen maar aan populariteit, helemaal na de lockdowns. En dan heb ik het niet alleen over mijn (Robot) stofzuiger die met regelmaat vastloopt van het zoveelste blokje, maar gelukkig ook over de blokjes aan de keukentafel.

Bijna ieder kind groeit thuis of op school wel op met Duplo of LEGO en tegenwoordig is een mooie doos volwassenlego ook niets om je voor te schamen. De mooiste creaties om thuis te maken, stap voor stap onder begeleiding van een app (of old school boekje) en gegarandeerd voor uren creatieve uitspatting en ontwikkeling van ruimtelijk inzicht. Een welkome afwisseling op een wereld waarin beeldschermen ons leven totaal lijken te beheersen. Maar genoeg gepraat ik zal wat laten zien:

Hier hebben mensen uren aan gewerkt, hierin zie je creativiteit en liefde voor lego tot leven komen. En ik kan je beloven, dat legolichtje gaat bij iedereen branden die LEGO World bezoekt. Of je nu ter plekke wilt gaan bouwen en mee wilt doen aan een challenge, of dat je liever één van de tientallen legoactiviteiten wilt ‘doen’, je gaat geLEGObrainwashed de deur uit.

Kleurrijke kunstwerken en attracties.

Een greep uit de leukste activiteiten:

  • Zelf een legoblokje maken met je eigen naam
  • Een top-parcours van Spidy en zijn vriendjes met spinnenweb en al
  • Lopen in de Friends wereld met een VR-bril
  • Foto’s maken in LEGO-Disney settings (met gratis fysieke fotos)
  • Een mega, maar dan ook echt megagrootte Bowser, die nog bewoog ook
  • Even ontspannen met een filmpje van de nieuwe serie DREAMZZZ, Ninjago en Friends

Tikkie druk Nu moet ik wel zeggen, het was enorm druk in de jaarbeurs. Als tip kan ik dan ook meegeven om op tijd te gaan (half uur van tevoren) en direct helemaal naar achter door te lopen (de plattegrond is er alleen digitaal). Als je daar gelijk je legoblokje met naam én jubileumpoppetje haalt, heb je de grootste rijen vast geskipt. Verder helpt het je als je er naartoe gaat met de mindset dat je de tijd moet nemen. Geen haast, lekker laten bouwen tussendoor, en ja, je moet soms wel even wachten bij activiteiten, dat gaan we niet ontkennen. Maar die kids vinden het super leuk en erg inspirerend. Iedereen wil naar huis met lego om thuis verder te bouwen.

Een greep uit de leukste activiteiten.

Thuis verder spelen met beurskorting

Nu is dat daar ook verkrijgbaar maar zelfs met 10% beurskorting zijn de prijzen nog best aan de hoge kant. Kijk dus gerust om je heen waar het goedkoper kan wat de bouwdrang stimuleren is prima, maar ze kunnen alvast beginnen met het gratis setje LEGODREAMZZZ dat ze bij de uitgang krijgen en redden zich vast nog wel even tot de bezorger morgen de nieuwste set brengt. Daarmee help je niet alleen je portemonee, maar skip je ook de mega wachtrij bij de winkel.

Als je nou ook nog zelf een bammetje en wat drinken meeneemt, scheelt dat geklaag van hongerig kinderen én weer een rij (of twee).

LEGO World is nog tot en met 24 oktober in de jaarbeurs.

Lees ook:

Ben jij al eens naar Lego World geweest?

Foto’s en tekst: Lisanne van Uunen
#spon #affiliatie

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

10 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics