Selecteer een pagina

Voor de ondernemers onder ons: verwen je relaties ook eens en word onthouden! Er zijn nog een hoop andere redenen om voor relatiegeschenken te gaan, maar ze zorgen er vooral voor dat jouw merk onthouden wordt. Een andere reden is dat het relatief goedkoop is en toch effectief. Je kunt kleding bedrukken, zoals een heerlijk foute kersttrui voor de feestdagen. Of wat dacht je van tassen bedrukken, voor al die kerstboodschappen? Je helpt je relatie zo ook nog eens een handje. We geven je een paar goede redenen waarom je aan relatiegeschenken voor je klanten zou kunnen beginnen en natuurlijk wat leuke tips. Zodat jij én je bedrijf goed de feestdagen doorkomen.

Relatiegeschenken geven en nemen

Het is leuk om iets weg te geven. Het geeft een goed gevoel, niet? Voor je relatie is het leuk om iets te krijgen. Gewoon een leuk presentje, zodat hij weet dat er aan hem gedacht wordt. Bovendien bestaat er een gouden regel: wie goed doet, goed ontmoet. Deze regel van wederkerigheid betekent dat je relatie waarschijnlijk ook iets terug wil doen, wanneer hij iets leuks van jou ontvangt. Dat kan een presentje terug zijn, maar ook bijvoorbeeld een aankoop. Even zakelijk: dat is toch wat je wilt, een tevreden klant die (weer) iets bij je koopt?

Alles kan!

Relatiegeschenk is een goed reclame voor uw bedrijf.In de wereld van relatiegeschenken zijn er oneindig veel mogelijkheden. Groot, klein, rood, blauw, groen, zwaar of licht. De keuze is reuze! Van simpele pennen tot moderne powerbanks, tot luxe wijnsetjes. Wel is er nog een gouden regel aan de orde: keep it simple. Zorg ervoor dat je relatie iets passends krijgt, waar hij wat aan heeft. Laat je klant, medewerkers of andere relatie zich niet ongemakkelijk voelen door middel van een te groot of duur geschenk. Een kerstmuts of gezellig kaarsje maakt hem waarschijnlijk al blij tijdens de feestdagen. Maak ook mokken doen het ontzettend goed.

Personaliseer je cadeautjes en word onthouden

Relatiegeschenken kun je personaliseren. Soms door er simpelweg het logo of een boodschap op te drukken, maar soms kun je ook een compleet product zelf vormgeven. Zo zijn er USB-sticks die je zelf een vorm naar wens kunt geven. Voor een kledingshop kan dit bijvoorbeeld een T-shirtje zijn en voor een kunstenaar of kunstenares een kwastje. Een schrijver zal een ontwerp van een pennetje maken en een muzikant een gitaartje. Dit kost natuurlijk wel wat meer tijd en geld. Heb je dat er niet zo voor over en hou je het liever wat simpeler, dan kun je wellicht een creatieve boodschap verzinnen om op je producten te drukken. Een boodschap blijft beter hangen dan simpelweg een logo.

Iedereen doet het

Eigenlijk moet je wel. De meeste bedrijven doen wel eens aan relatiegeschenken en je concurrenten dus ook. Je wilt toch niet dat zij de voorkeur van jouw klant krijgen? Nu hoef je echt geen oorlog te gaan voeren en je klant verwennen met nét iets meer dan je concurrent. Maar achterblijven is ook geen optie. Een presentje is puur bedoeld om onthouden te worden. Je relatie onthoudt dat jij er ook bent. En ja, natuurlijk wil je uiteindelijk ook een beetje zieltjes winnen. Maar dat lukt je heus wel met een eenvoudig maar praktisch en herkenbaar presentje.

Relatiegeschenken zijn eenvoudiger én goedkoper

Billboards, buitenreclame en radio- en tv reclame zijn bij lange na niet voor iedereen weggelegd. En dat hoeft ook echt niet. Relatiegeschenken blijken ook ontzettend effectief te zijn en daarnaast véél goedkoper. Het is bovendien eenvoudiger om bedrukte geschenken te bestellen dan om een hele advertentie te gaan ontwikkelen. Dan nog niet te spreken over het plaatsen. Met bedrukte geschenken is je bereik waarschijnlijk ook nog eens groter.

Lees ook:

Welk relatiegeschenk geniet je voorkeur?

Geverifieerd door ExactMetrics