Thuisleven.com
Thuisleven.com > Woning > Klussen > Zo breng je kleur in huis

Zo breng je kleur in huis

Als je kleur in je huis wilt brengen, zijn hier vier eenvoudige manieren waarop je dit kunt doen:

1. Breng kleur aan met kussens en stoffen

De gemakkelijkste manier om je huis kleur te geven, is met kussens. Kies niet alleen effen kleuren kussenhoezen, maar overweeg ook stoffen met een leuke print. Of maak je eigen kussenhoes. Creëer ook contrast, zoals licht en donker, warm en koel, groot en klein, organisch en geometrisch. Van daaruit kun je verder gaan met een gekleurd kleed, gordijnen en meer kleurige items.

2. Breng kleur aan op de muren

Nadat je met gekleurde stoffen aan de gang bent gegaan, kun je je wanden kleur geven met een paar kleurrijke posters of schilderijen. Het leukst is natuurlijk iets dat je zelf gemaakt hebt, maar ook in de winkel kun je veel mooie reproducties vinden. Je maakt er iets van jezelf van door de kunstwerken zelf in te lijsten en op te hangen. Wat natuurlijk ook kan, is één of meerdere muren een kleurtje geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lichtblauwe of goudgele verf?

3. Breng kleur aan op tafel

Met een tafelloper, placemats en servetten in een mooie tint breng je kleur aan op tafel. Ook een bos bloemen kan je tafel helemaal opfleuren. En wat dacht je van gekleurde bordjes en kopjes? Daarmee vrolijk je je tafel hélemaal op.  Zelfs kleurige drankjes en rietjes kunnen een onverwacht kleurelement toevoegen. Net als onderzetters in mooie tinten. Die maak je trouwens gemakkelijk zelf.

4. Geef meubels kleur

Een stap verder is het kleuren van meubels. Je kunt beginnen met een krukje of bijzettafeltje in een lichte of juist opvallende kleur. Maar misschien wil je ook je eetkamerstoelen een kleurtje geven. Hélemaal leuk is het als ze allemaal een ander kleurtje hebben. En wat dacht je van het verven van je eettafel? Misschien wil je zelfs verder gaan en een kast of piano van een kleurtje voorzien.

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Heerlijk, ik hou van een lekker vrolijk huis!! Ik vind het altijd zo saai als je bij iemand thuis komt waar ze alleen maar strak wit en zwart meubilair hebben. Kleur is zo leuk!

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics