Thuisleven.com
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Lampen > Yoda LED lamp… Return of the Jedi!

Yoda LED lamp… Return of the Jedi!

Opvoeden van 4 kinderen is soms een hele opgave. Helpen met huiswerk, ze leren fietsen, hoe ze goed hun tanden moeten poetsen, kamers opruimen, etc. En vaak (nee zeg maar gerust bijna altijd) is het een kwestie van herhalen, herhalen, herhalen en nog meer herhalen voordat ze het zelf kunnen. Met zoveel werk, zou je je kunnen afvragen waarom mensen er überhaupt aan beginnen? Nou ouders met kinderen weten precies waarom. Er zitten namelijk heel veel leuke aspecten aan het opvoeden van kinderen. Ze zien groeien, nieuwe uitdagingen meester worden, nieuwe talenten onderzoeken.

Allemaal heel erg tof. Maar het allerleukste aan het hebben van kinderen is dat je min of meer verplicht bent om ze alle dingen te leren die je zelf als kind ook super cool vond. Zo leer ik ze wat goede muziek is (en met “goede muziek” bedoel ik natuurlijk rock klassiekers zoals ACDC, Gun ’n Roses, Led Zeppelin of meer psychedelisch zoals Pink Floyd). Welk Duits automerk met blauw witte propeller op de motorkap toch echt beter is dan de autootjes die gemaakt worden voor het volk. En nog veel meer. Allemaal onder de noemer van een goede, gedegen opvoeding! En dus ook Yoda van Star Wars…

SciFi klassieker Star Wars

En van al deze dingen waarvan ik vind dat ze bij de opvoeding van de kids horen, heeft maar weinig me zoveel plezier gedaan als mijn jongens de SciFi klassieker Star Wars te laten zien! Voor Daan, die Harry Potter deel 1 t/m 30.000 gezien heeft, was (en is) het een beetje moeilijk te begrijpen waarom je per se moet beginnen met Star wars IV A New Hope. De uitleg dat dit het eerste deel is van de legendarische trilogie die Star Wars zo geweldig gemaakt heeft, deed hem weinig. “Je begint bij deel I”, hield hij star vol.

Maar ook hier mag je met mild ouderlijk overwicht hem vriendelijk aanmoedigen om je toch maar te geloven en gewoon deel IV met je te kijken. Het alternatief is immers op tijd naar bed zonder leuke film. Dus met popcorn op de bank, de 2011 remastered versie van George Lucas in de DVD speler (Ik heb geen bezwaar tegen een paar modernisatie stapjes t.o.v. 1977) en het avontuur kon beginnen.

Yoda LED lamp

Op dit moment moet ik toegeven dat ik nooit goed begrepen heb waarom je een kind echt letterlijk honderden keren moet uitleggen dat het ’s avonds een schone onderbroek moet aandoen, of dat ze met de mond dicht moeten eten. Het is net alsof deze informatie gewoon niet in het geheugen kan blijven hangen. Een spannende film daarentegen, blijft dagen, nee wekenlang of maanden, tot vervelens toe, gegrift in het geheugen van een jonge kerel. Maar dat is allemaal goed!

Dat was voor mij niet anders nadat ik van mijn ouders voor de eerste keer deel mocht uitmaken van dit prachtige avontuur. Het verbaasde mij dan ook geheel niet dat er, net zoals bij mij, binnen de kortste keren gevraagd werd naar leuke Star Wars gadgets om de tienerkamer mee op te leuken. In tegenstelling tot mijn jeugd, waarbij je de stad in moest en totaal afhankelijk was van de voorraad van de lokale speelgoedwinkel, brengt Google je letterlijk al het moois van Star Wars van je vingertoppen meteen naar je ogen.

Keuzes, Keuzes, keuzes…

Maar als het leven even moeilijk wordt, is er gelukkig altijd nog mama die boordevol briljante ideeën zit. Zo verwees ze zoonlief al snel naar een mega stoere Yoda LED lamp voor op de slaapkamer op Ditverzinjeniet.nl. Handig, want een nachtlampje had hij nog niet. En met LED is ook het energieverbruik lekker laag. Dat komt goed uit, want je herinneren dat je ’s ochtends voor licht ook het rolgordijn open kunt maken i.p.v. een lamp aan te doen, is best lastig. Zelfs als je ouders je daar al een keer of 4 aan herinnerd hebben. Laat staan dat je je daarna nog herinnert dat je na het aankleden, ook de lamp weer gewoon uit kunt doen.

Ach… opvoeden van kinderen. Het blijft een hele opgaven. Maar met zo’n coole Yoda Lamp op het nachtkastje is de glimlach in de ochtend van een van de 4 in ieder geval verzekerd.

P.s. Lees ook even de Star Wars badjas review…

Wat vinden jullie van deze Yoda lamp?

Tom H.

CTO bij Fuenix Ecogy in Weert. Getrouwd met Miranda en vader van 5 kinderen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

  • Zo vet, we zijn gek op Star Wars! We zijn aan het kijken of we voor onze toekomstige baby (in maart, kan niet wachten!) een yoda pakje kunnen bestellen op Etsy hahahha. Maar deze lamp is ook super vet. En nu maar wachten tot december: de nieuwe film!

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics