Thuisleven.com > Dieren > Welk voer is het beste voor jouw hond?

Welk voer is het beste voor jouw hond?

Na onze verhuizing zijn we vlak bij de heide komen wonen. Het zal je niet verbazen dat er in onze wijk vele hondenbezitters wonen. Nu de kinderen een continue rooster hebben, heb ik wat meer tijd over. Zal het er nu werkelijk eens van komen?

Een hond- wat komt daarbij kijken?

Nu ik niet ben opgegroeid met een hond, zou ik graag op cursus gaan met onze hond. Onze kinderen zijn niet bang en aaien na toestemming alle hondjes en honden die ze tegenkomen. Gelukkig zit er vlakbij de Scouting een hondencursus. Dat lijkt geregeld. Verder hebben we nog wat spullen nodig voor de verzorging van de hond. We wonen recht tegenover een trimsalon, dat scheelt enorm. Ook een hondenriem, een mand of kussen en een speeltje mogen niet ontbreken in ons assortiment. Het uitlaten van de hond kan ik lopend doen van-en-naar school en in de avond een ronde over de heide. Waar ik echt geen kaas van heb gegeten is hondenvoer.

Hondenvoer

Laat ik mij tevoren eens verdiepen in het hondenvoer. Wanneer ik langs het winkelschap loop, lijkt de keuze in hondenvoer overweldigend. Het geschikte hondenvoer is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd en grootte van je hond. Maar net als onze schildpad en vissen willen we ook graag hondenvoer van verse ingrediënten. Zoals het eigenlijk in de historie was. Hondenvoer zonder kunstmatige toevoegingen en met vlees als basis. Het hondenvoer van Orijen heeft de hond als carnivoor in het achterhoofd. Toen een hond nog geen huisdier was at hij niet veel groente of fruit. En werd de prooi met huid en haar verslonden, dus ook met been en merg. Ik vind het ook prettig dat een merk hondenvoer aanbied voor puppy, adult & senior. Zo groeit het aanbod mee met onze hond per leeftijdsfase. Nu dat geregeld lijkt maar eens een kijkje nemen tussen de hondensnacks bij Brekz.nl. Dit als aanvulling op de hoofdmaaltijd en altijd handig om gewenst gedrag mee te belonen. Als wij lekker borrelen mag de hond ook wat hondenworst.

Heb jij je uitvoerig voorbereid op de komst van je huisdier?

Lees je ook het artikel van Chantal Je huisdier mee op vakantie..! Ze nam haar hond mee.

Linda Meester

Eigenaar/ vennoot van Thuisleven.com & TuinenBuitenleven.com. Moeder van 3 dochters en echtgenoot van een zelfstandig ondernemer.

1 reactie