Selecteer een pagina

Kind zijn is iets waar wij als volwassenen nog weleens over dromen. Hoe heerlijk zou het
zijn om weer even kind te zijn en je voor een paar momenten weer zorgeloos het leven
door te kunnen laten gaan. Even niet nadenken over je veeleisende baan of die waslijst
aan huishoudelijke taken die je af moet maken. Toch is dit iets wat gewoon bij het leven
hoort en waar we dus allemaal vroeg of laat aan moeten geloven. Veel mensen zullen
daarnaast ook zeggen dat door het hebben van kinderen, ze zichzelf op sommige
momenten ook weer even kind mogen voelen.

Een droom

Het dagelijks leven is soms best zwaar en soms kunnen bepaalde gebeurtenissen of verwachtingen toch zijn tol eisen op iemand. Er wordt bijvoorbeeld van je verwacht dat je elke dag weer vroeg in de ochtend klaar staat om te werken of om naar school te gaan. Daarnaast heb je ook een woning waar je van alles in moet doen en moet je goed voor jezelf zorgen door middel van bijvoorbeeld het doen van boodschappen. Zo kan je een hele waslijst aan taken en verplichtingen op een dag hebben, wat uiteraard best veel is. Soms denk je dan weleens bij jezelf: “wat zou het heerlijk zijn om nu weer even kind te zijn”. Lekker onbezorgd naar school gaan om met je vriendjes en vriendinnetjes te spelen, waarna je thuis komt en kan genieten van de schommel voor in de tuin terwijl er volledig voor je gezorgd wordt.

Je eigen kinderen

Toch is volwassen worden gewoon onderdeel van het leven en iets wat we niet kunnen vermijden. Er zitten natuurlijk ook weer heel veel positieve dingen aan het volwassen worden en zo krijg je uiteraard een stuk meer verantwoordelijkheid in je leven. Veel volwassenen kiezen er uiteindelijk voor om ouder te worden en zelf kinderen te nemen. Er wordt ook wel gezegd dat als je zelf kinderen hebt, je merkt dat je eigen innerlijke kind ook regelmatig naar boven komt.

Buiten spelen met je kinderen

Om jezelf soms weer even kind te voelen kan het heel leuk zijn om regelmatig met je kinderen mee te spelen en om bijvoorbeeld lekker naar buiten te gaan. Zo kan je misschien een houten speelhuis bestellen voor in de tuin en op die manier kan je samen met je kinderen lekker naar buiten gaan en veel plezier maken in de buitenlucht. Je zal zelf ook merken dat alle zorgen en stress dan langzaam van je af glijden.

Lees ook:

Wat zou jij als eerste gaan doen als je een dag weer (onbezonnen) kind mag zijn?

Photo by Zoe Graham on Unsplash

Geverifieerd door ExactMetrics