verduurzamen
Thuisleven.com > Er op uit > Vervoer > Auto > Verduurzamen, juist nu!

Verduurzamen, juist nu!

Al lang voordat de coronacrisis de wereld in zijn greep hield was verduurzamen een sterke trend. Door de corona is deze trend iets minder zichtbaar geworden. Dit betekent echter niet dat men niet meer bezig is met verduurzamen, het tegendeel is waar zelfs. Verduurzamen is nog steeds een belangrijk punt voor zowel de consument als het bedrijfsleven. Op het moment dat de coronacrisis naar de achtergrond verdwijnt zal het verduurzamen snel weer aan populariteit winnen. Zo schieten de bedrijven met als speerpunt verduurzaming als paddenstoelen uit de grond. We lichten dan ook twee totaal verschillende bedrijven uit die allebei raakvlakken hebben met verduurzaming.

Ferex rijplaten, de specialist in rijplaten

Op het moment als je denkt aan rijplaten zul je misschien niet gelijk de link leggen met verduurzaming. Verduurzaming en rijplaten lijkt in dit geval dan ook een gekke combinatie. Wie echter verder kijkt ziet wel degelijk de link tussen dit bedrijf en verduurzaming. Misschien wel het beste voorbeeld betreft het behoud van de natuur door middel van het gebruik van deze rijplaten. Tijdens bouwwerkzaamheden of bijvoorbeeld het opbouwen van een evenement komt er groot geschut kijken. Zware vrachtwagens, tractors en heftruckwagens rijden vaak af en aan bij deze werkzaamheden. Door het gebruik van deze grote voertuigen heeft de ondergrond het vaak erg zwaar. Ferex rijplaten bieden in dit geval uitkomst. Deze kunnen simpel op het betreffende stuk grond geïnstalleerd, waardoor de bodem direct beschermd wordt. Na afloop van de werkzaamheden zal de natuur dit stuk grond gemakkelijk weer terug kunnen claimen en lijkt het alsof er nooit gewerkt is.

Het ideale voorbeeld: laadpalen

Het leggen van de link laadpalen en verduurzaming is dan weer erg eenvoudig. Elektrische auto’s zijn één van de speerpunten op het gebied van verduurzaming op dit moment. Daar waar benzine en dieselauto’s schadelijke uitlaatgassen produceren, kan een elektrische auto met stroom worden opgeladen. Als deze stroom vervolgens weer met wind of zon energie wordt geproduceerd is de ecologische voetafdruk van een gereden kilometer minimaal. Voor elke elektrische auto is er een laadpaal beschikbaar.

Bent u al overtuigd?

gastbloggerthuisleven

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

  • Een electrische auto, daar zijn wij nog niet aan toe.
    Rijden per jaar nog geen 5000 km, dus wij belasten het milieu minimaal met de auto.

  • Helaas worden bij ons in de straat veel parkeerplekken alleen geschikt gemaakt voor laadpalen en dus hybride auto’s. Hierdoor neemt de parkeerdruk alleen maar toe, omdat mensen die zo’n auto bezitten ze er dus gewoon laten staan. Niks opladen en ergens anders parkeren, maar “wat fijn, ik heb een prive parkeerplaats”.

    Ook zijn er te veel oplaadplekken, en lang niet zo veel hybride auto’s in de straat. Beetje scheef helaas.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics