Thuisleven.com
zwevend tv meubel
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Woonkamer > Tips en inspiratie voor het uitzoeken van een tv meubel

Tips en inspiratie voor het uitzoeken van een tv meubel

Vrijwel iedere woning heeft een tv meubel. Er zijn immers nog maar weinig mensen die nooit televisie kijken. Omdat tv meubels zo centraal in je woonkamer staan, hebben ze dus ook een belangrijke functie in je interieur. Er zijn dan ook talloze stijlen, kleuren en vormen te vinden. Welke bij jou past? Dat ontdek je met deze tips en inspiratie. 

Waarom een tv meubel niet mag ontbreken

Wist je dat we gemiddeld zo’n 3 uur per dag naar televisie kijken? De zithoek is dus een plek waar we veel tijd doorbrengen. Geen wonder dat er zoveel keuze is in tv meubels: we kijken er een groot deel van de dag naar. 
Om deze reden is het belangrijk dat een tv meubel ook aansluit op je interieur. Het is namelijk zo dat een kamer die mooi bij elkaar past je meer rust in je hoofd geeft. Het is bovendien makkelijk om een tv meubel te vinden dat past bij jouw stijl: er is immers ontzettend veel keuze. 

Houd rekening met afmetingen

Als het gaat om de afmetingen van je tv meubel dan geldt: voldoende ruimte is belangrijk. Koop geen meubel op maat van je bestaande televisie, maar kies een meubel waar verschillende formaten in of op passen. Met de snelle veranderingen in de technologie is het niet ondenkbaar dat je sneller een nieuwe televisie dan een nieuw tv meubel wilt aanschaffen. 
Houd daarnaast altijd rekening met de ruimte die je voor en naast het meubel nodig hebt voor schoonmaak of andere spullen. Het zwevende tv meubel is om die reden zeer populair: je kunt er gemakkelijk onder schoonmaken omdat het geen poten heeft. Zet je de tv steeds harder? Doe dan een gratis online gehoortest

Ergonomisch tv meubel

Wist je dat er een ergonomisch verantwoorde manier is om tv te kijken? Het is daarbij belangrijk dat je lichtelijk naar beneden kan kijken. Aangezien televisies steeds groter worden, zien we dus ook dat tv meubels steeds lager worden. Het hoogste punt van de televisie is immers steeds hoger. 
Een ergonomisch tv meubel is dus laag genoeg bij de grond dat het middelpunt van de televisie nog altijd onder je blikveld zit. Je kunt dit netjes opmeten maar dan moet je wel de totale hoogte van je televisie weten. 

Je tv kan uit het zicht

Die paar uurtjes per dag dat je televisie kijkt hoeven niet te betekenen dat je de hele tijd tegen de tv aankijkt. Er zijn namelijk tv meubels die het mogelijk maken om de tv netjes op te bergen of weg te werken. Dat kan op verschillende manieren:

  • plaats de televisie in een meubel achter deurtjes;
  • zorg dat de televisie in de kast naar beneden kan worden opgeborgen;
  • zorg dat de televisie aan de muur is bevestigd met een stang en dat je deze verder naar achteren kunt duwen zodat de televisie minder prominent is.

Met deze tips ga je ongetwijfeld het meubel van je dromen vinden! 

Heb jij een tv meubel in de woonkamer?

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

7 reacties

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics