Thuisleven.com
Sport is niks voor jou
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Sport is niks voor jou

Sport is niks voor jou

Sport is niks voor jou…herken je dat? Je wilt het zo graag goed kunnen, maar het lukt je niet. Elke keer probeer je die bal tijdens het voetballen ver weg te schoppen. Maar de bal raken is al lastig. Je wordt door je teamgenoten uitgelachen, en liever hebben ze je niet in je team. Dat merk je omdat ze je steeds als laatste kiezen. Je baalt ervan dat het sporten niet goed lukt, sporten is daarom minder leuk voor je geworden. En je weet het heel zeker: sport is niks voor jou! Wanneer je dat denkt, dan is dit boek zeker wel wat voor jou!

Sport is niks voor jou

Zodra we het boek openslaan maken we kennis met Jordi. Hij is pas verhuisd. Zijn moeder is nog druk bezig met dozen uitpakken als ze Jordi al voetballend in de kamer tegenkomt. Ze kan nog net een vaas opvangen voor deze op de grond valt, daarom stuurt ze Jordi weg ‘ga maar naar buiten om daar vrienden te maken‘. Wanneer buurtkinderen Jordi buiten zien voetballen vragen ze of hij mee wil doen. Tjonge wat is die Jordi goed in voetbal!

Dat ziet Michel ook, hij wil ook zo graag goed kunnen voetballen maar dat lukt hem niet. Michel loopt verdrietig weg. Wanneer hij naar het zwembad gaat, blijkt dat hij juist een ster is in waterpolo. Hij is snel in het water, vangt de ballen goed op en scoort ook nog eens een geweldige goal! Viola doet ook mee met waterpolo, maar het lukt haar niet om een bal goed te vangen. En als ze ook nog eens veel water heeft binnengekregen, stopt ze ermee. ‘Dat is maar goed ook, want jij vangt geen enkele bal!‘ krijgt ze te horen. Later die dag komt Fiona erachter dat ze juist heel goed is in turnen.

Onze mening

Sport is niks voor jouHet is een grappig prentenboek over sport. Er komen meerdere kinderen in het verhaal aan bod. Elk kind in dit verhaal doet een sport waar hij/zij niet goed in is, en ontdekt later een sport waar ze wel goed in zijn.

De tekst wordt afgewisseld met veel illustraties, die goed bij het verhaal passen. Er zitten leuke en grappige details in, waardoor het verhaal ook wat luchtiger wordt. Sommige kinderen gaven aan dat ze het verhaal ook wel zielig vonden. De kinderen in het verhaal doen namelijk hun best bij het uitoefenen van een sport, en wanneer het niet lukt krijgen ze een negatieve opmerking te horen. In dit verhaal is dat vaak uit de mond van een volwassene. Persoonlijk vind ik dit een minpuntje. Juist een volwassenen hoort niet zo te reageren maar het kind te stimuleren.

Het boek kan prima gebruikt worden om voor te lezen vanaf 5 jaar. Het lettertype is groot genoeg, er worden weinig moeilijke woorden gebruikt. Daarom kun je dit boek ook vanaf  7 jaar zelf lezen. De boodschap van dit verhaal is duidelijk. Iedereen is anders en daarom kun je niet allemaal goed zijn in dezelfde sport. Toch is er voor iedereen een sport waarin je heel goed kunt zijn, soms moet je daar alleen even naar zoeken. Mooi boek om je kind thuis te stimuleren bij het zoeken naar een sport. Maar ook om voor te lezen op de basisschool wanneer je werkt over sporten of ter voorbereiding op een sportdag.

Informatie

Sport is niks voor jou
Auteur: Paolina Baruchello
Illustrator: Frederico Appel
ISBN: 9 789462 914063
Uitgever: De Eenhoorn

Op Thuisleven hebben we vaker een recensie mogen schrijven voor uitgeverij De Eenhoorn. Ook het thema sport komt met regelmaat terug.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Sport is gezond voor kinderen.
    Mijn kleinzoon zit op Korfbal en is daar heel goed in.
    Ik zat vroeger op de gymvereniging, maar ik was daar niet goed in.
    Nu ga ik straks weer trainen in de sportschool, om weer wat fitter te worden.
    Dit boekje kan kinderen toch stimuleren om aan sport te gaan doen, ook al vinden ze het eerst maar niks. Je hoeft er niet alleen goed in te zijn, zolang je er maar plezier in hebt.

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics