Thuisleven.com
'Speed Cups' van de makers van 'Halli Galli' 999Games.
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Partyspellen > ‘Speed Cups’ van de makers van ‘Halli Galli’ 999Games

‘Speed Cups’ van de makers van ‘Halli Galli’ 999Games

Afgelopen zomer lopen we over een braderie. Op een kraampje vol speelgoed lacht de vrolijke doos van ‘Speed Cups‘ ons toe. Manlief vraagt of het iets is voor onze meiden? “Het is 6+, we hebben Halli Galli ook, dus dat zal toch wel”.

Speed Cups

Thuisgekomen is het eigenlijk veel te mooi weer, toch worden de vijf gekleurde cupjes per persoon gepakt. Wat dat volgt is een uurtje hilariteit, ge-gil, ge-bel en over-verhitte koppen. Dat laatste komt niet door het zomerweer, want iedere keer als de doos op tafel komt, sluiten de fanatieke spelers aan. Het is namelijk de bedoeling je vijf cupjes op de manier van de kaart te stapelen (vertikaal) of op een rijtje te zetten (horizontaal). Degene die dat voor elkaar heeft, mag op de bel slaan (lees: rammen). Het ge-ja-maar is niet van de lucht. Ze proberen elkaar de loef af te steken, de kaartjes scheef neer te leggen, alles wordt uit de kast getrokken om zo snel mogelijk zoveel mogelijk opdrachtkaarten te verzamelen. Want als je als eerste belt, dan mag je het kaartje houden.

Onze ervaring met Speed Cups

Zelfs onze peuter speelde al fanatiek mee en dat is niet anders als deze zaterdag Opa op viste komt. De schoolmeid trekt ‘Speed Cups’ uit de kast en vraagt of Opa meedoet. Hij kijkt mij vragend aan en het enige dat ik zeg is, doe je gehoorapparaat maar uit. Vlot worden de cupjes verdeeld, ligt de kaartstapel klaar en zitten ze klaar voor de start. De bovenste van 24 speelkaarten wordt omgedraaid en neerzetten maar. De inmiddels kleuter krijgt steeds rodere wangen, de hilariteit neemt toe, net als het speltempo. Het is voor toeschouwers bijna niet te volgen. Voor degene die niet goed tegen het verlies kunnen, is het een goede les. Dat zal vast de reden zijn dat het advies 6+ is, want onze kleuter van 4 speelt gewoon mee.

De doos bevat naast de bel dus vier stapels van cups in vijf kleuren, 24 opdrachtkaarten en de spelregels. De kaarten laten gevarieerde opdrachten zien, vijf vogels in een boom of ballonnen in de lucht, vijf gekleurde auto’s in een file enzovoorts. Het spel is een aanwinst in onze collectie en is voor jong tot oud. Het duurt ongeveer een kwartier om de 24 opdrachten uit te spelen. Dit is exclusief eventueel gebakkelei waar een scheidsrechter aan te pas moet komen. Niet voor niets lees ik net in de spelregels het advies een viltje onder de bel neer te leggen om krassen op tafel te voorkomen!

Van Speed Cups (999Games) is ook een uitbreidingset te koop om het kaartspel uit te breiden pnaar 6 personen. Al speelt de schoolmeid het ook wel eens alleen, gewoon leuk de opdrachten na maken. Het spel lijkt mij ook ideaal voor middelbare scholieren om in de tussenuren op school te spelen.

Lees ook:

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

3 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics