Selecteer een pagina

Druilerig weer, buiten spelen is er nu niet bij. De hele tijd alleen maar computerspellen spelen vind ik ook geen fijn tijdverdrijf, dus op zoek naar iets anders? Een escaperoom, maar dan net wat anders en speciaal voor kinderen. Ja, dat lijkt me een hele leuke optie.

Escaperoom Milanus & Pip en de Wonderspreuk

Escaperoom van Circus Pief Paf- Aan de slag met Milanus en Pip

Milanus heeft een groot probleem. Hij is een beetje stout geweest en nu heeft hij een Pip die hinnikt, blaft en kwaakt. Kunnen de kinderen Milanus helpen om Pip weer terug te toveren voordat zijn papa en mama terug zijn van de show?

Benodigdheden: de vellen met alle uitleg en opdrachten een schaar en een beetje plakband.

De kinderen ( twee van 8 en één van 10 jaar) zijn op de zolder Pokémon kaartjes aan het ruilen. Er is een vriendinnetje komen spelen. Buiten is het nat en druilerig en ze lijken zich te vervelen. Gelukkig is er een enveloppe binnen gekomen met een vrolijke voorkant van Circus Pief Paf. Ik lees de brief van Milanus voor en de kinderen gaan meteen met het escaperoom spel aan de slag. Het is iets moeilijker dan het op het eerste gezicht lijkt, maar we komen er samen wel uit. Het knippen laten ze in de tussentijd maar aan mij over want ze zijn zelf heel druk bezig met de opdrachten.

Escaperoom Milanus & Pip en de WonderspreukOnze speelervaring

Het verhaal van een beetje een stoute Milanus die tovert vinden de kinderen zeker geinig. Ze zijn hier helemaal van het hele Harry Potter gebeuren, dus hun eigen toverstafjes komen uit de kast om mee te toveren. Ik heb wat moeten assisteren met de opdrachten, logisch want deze escape versie is voor 8 tot 12 jarigen. Het lezen gaat goed en als je kinderen hebt die goed kunnen vouwen dan ben je al een heel eind. Het moet wel netjes gebeuren. De laatste opdracht is toch wel het lastigst voor ze. Het fijne van deze escaperoom is dat het niet perse meteen helemaal af moet. Je kan even een pauze houden en een koekje en wat drinken nemen. Of gewoon de volgende dag verder puzzelen, dat kan natuurlijk ook. Je kan en mag er zo lang over doen als je wilt. Dat is een verschil met een interactieve escaperoom dat we een keer buiten hebben gespeeld. Er was toen meer tijdsdruk en er werd meer afgeraffeld om bij de volgende opdracht te geraken. Bij het escaperoom spel van Circus Pief Paf is deze tijdsdruk er niet en is er meer ruimte voor interactie.Escaperoom Milanus & Pip en de Wonderspreuk
De kinderen en hun vriendinnetje er wel even mee zoet geweest. Extra tip van hen voor de makers: het was leuk geweest als we ook zelf wat moeten tekenen of onze fantasie meer kunnen gebruiken. Dat komt denk ik omdat ik twee creatieve kinderen in huis heb die het liefst alles zelf verzinnen.

Onze conclusie

Heel leuk om echt even samen bezig te zijn aan tafel. Regelmatig een duwtje in de goede richting van papa of mama is wel gewenst. De oudere kinderen van 11 a 12 jaar zouden de escaperoom wel zelfstandig moeten kunnen spelen. Het is netjes geprint, de plaatjes zijn duidelijk en gelukkig zijn er hints mocht je er echt niet uitkomen. We hebben lol gehad en dat is ook precies de bedoeling van Circus Pief Paf.

Circus Pief Paf

De escaperoom spellen kun je naast zelf te printen ook thuisgestuurd krijgen. Handig wanneer je niet de beschikking hebt over een printer of je graag het spel in wilt pakken om cadeau te geven.
Ben je benieuwd naar het verhaal achter de escaperoom spellen van Circus Pief Paf en de makers, kijk dan zeker even op hun site. Ze hebben naast deze ook een escaperoom voor jongere kinderen en meer spellen voor feestjes en partijtjes. Het moto: Het gaat allemaal om plezier. En dat komt zeker goed! Zelf aan de slag? Lees dan snel hieronder verder.

Wens ster – Winactie – Kortingscode!!

Circus Pief Paf heeft iets heel bijzonders bedacht!! In deze tijd is het zo belangrijk dat ze blijven en durven dromen. Ze zijn dan ook heel benieuwd naar alle wensen van de kinderen.

* Download gratis deze wens ster op: Circuspiefpaf.nl/spel/004-wens-ster-2020/

* Vouw deze ster en ontdek twee nieuwe karakters uit Circus Pief Paf. Ginger Fratsen, het zusje van Frappie. En Alexei Fratsen, de opa van Frappie.

* Ga op zoek naar de kortingscode in deze ster die je korting geeft tot 01-01-2021 op al de spellen van Circus Pief Paf.

* Schrijf je wens op in het tekstbalkje op de ster. Geef deze ster een mooi plekje in huis of in de kerstboom. Maak een foto en deel deze met hen onder #circuspiefpaf en je maakt kans op een escaperoom spel naar keuze!!

De trekking is 1 januari 2021! Ze zijn heel benieuwd naar alle mooie en bijzondere wensen

Heb jij wel eens een escaperoom spel gespeeld?

#Voor het schrijven van dit artikel hebben we een review exemplaar ontvangen#

Geverifieerd door ExactMetrics