Thuisleven.com
Plan je schoonmaak-planner
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Doeboeken > Plan je schoonmaak-planner

Plan je schoonmaak-planner

Schoonmaken is niet bij iedereen favoriet, maar het moet toch gebeuren. Zolang ik me kan herinneren maak ik al lijstjes met huishoudelijke taken die ik afstreep. Zo is mijn koelkast tegenwoordig de ideale plek om deze lijstjes op te verzamelen. Lijstjes van To-do schoonmaak activiteiten tot niet te vergeten afspraken of boodschappen. Toen ik hoorde over de Plan je schoonmaak-planner van Esther Vos Coaching werd ik erg nieuwsgierig. Momenteel ben ik aan het uitproberen of het geschikt voor mij is.

Plan je schoonmaak-planner

Plan je schoonmaak-planner

De Plan je schoonmaak- planner is als het ware een groot scheurblok. Een planner waar je elke week je schoonmaak planning op kunt uitwerken en vervolgens aftekenen. Doordat je de bladzijdes eruit kunt scheuren, kan je de planning van de huidige week zelf ophangen waar het voor jou het beste uit komt. Of je kunt het natuurlijk gewoon in het blok laten zitten.
Het scheurbare deel is echt weekgericht met dagelijkse taken die je kunt afstrepen, maar waar je ook achter kunt zetten voor wie de taak bedoeld is. Onze kinderen zijn hiervoor nog te jong, maar mijn man heeft wel zijn vaste taken. Hij weet ook dat deze van hem verwacht worden zonder dat ik zijn naam op de planner erbij zet. Ik denk dat deze mogelijkheid een toegevoegde waarde heeft, wanneer je een gezin hebt met meerdere gezinsleden waarover de weektaken worden verdeeld.

Periodieke taken

Daarnaast zit er aan de binnenzijde van de kaft een vaste lijst met wat grotere taken. Taken die maar af en toe hoeven te gebeuren, met daarbij dan ook een jaaroverzicht wat je af kunt vinken.

Plan je schoonmaak-planner

Ik moet even wennen aan het idee omdat de taken net wat anders omschreven staan dan ik zelf gewend ben. Ik ben gewend aan één grote lijst op de koelkast met het overzicht per kwartaal. Dit mis ik ergens nog wel op deze Plan je schoonmaak- planner. Dat ik niet makkelijk vooruit of terug kan kijken met taken die bijvoorbeeld om de week gedaan worden in ons huishouden. Op het overzicht met grote taken kan je wel per maand afkruisen, maar niet of dit begin of eind v.d. maand is gebeurt. Dat kan dus een maand in tijdstip schelen. Om dit op te lossen heb ik er zelf de data achter genoteerd.

Omdat ik lijstjes afstrepen leuk vind, werkt deze planner wel motiverend om het huishouden geordend te houden. Ik word er blij van als het weer afgestreept is. En ik vermoed dat de schoonmaak planner uiteindelijk zal gaan helpen om kleine taken, ook dagelijks of om de dag af af te werken.

Plan je schoonmaak-planner

De extra ruimtes gebruik ik niet voor extra taken, maar voor een overzicht van die week met belangrijke afspraken . De kans is aanwezig dat ik het ook zal gebruiken voor niet te vergeten boodschappen. Grotendeels omdat dit eerst ook als los papiertje op dezelfde locatie hing.

Conclusie

Doordat de planner overzichtelijk is en je taken kunt afstrepen, werkt het voor mij zeer motiverend. Ook heb je zelf nog een klein beetje vrij spel op de af te scheuren pagina’s. Bijvoorbeeld voor je eigen ‘niet te vergeten’ planning. Zelf vind ik het handig om achter de iets grotere wekelijkse taken een datum te zetten en hier is gelukkig ook wat ruimte voor.
Ik mis alleen een completer ‘overzicht’ per kwartaal of bij de grote klussen die je een paar keer per jaar kunt afvinken met een ruimte voor de datum. En een paar extra lijntjes zodat je zelf een paar grotere taken er nog bij had kunnen schrijven. Speciale klussen voor je eigen huishouden die in de lijst ontbreken.
Mijn eindoordeel is positief en met wat kleine aanpassingen denk ik dat het een hoop losse papiertjes gaat schelen. De Plan je schoonmaak- planner motiveert mij nu al om dagelijks een ‘klein klusje’ als standaard in te plannen, zodat ik het dan weer kan afstrepen.

Maak jij gebruik van een planner?

Marion Poeste

Getrouwd en moeder van 2 kinderen. Bij ons thuis draait het allemaal om lactosevrij eten in verband met lactose intolerantie

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

23 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics