Thuisleven.com
Thuisleven.com > Verzorging > My Magic Mud Whitening Tandpasta

My Magic Mud Whitening Tandpasta

De My Magic Mud Whitening tandpasta in de smaak kaneel/Cinnamon heb ik ontvangen om te testen van Tandartsplein. De tandpasta combineert actieve koolstof van kokosnoot met Bentonietklei. Het resultaat: verwijdert vlekken, plaque en voorkomt een slechte adem. Belangrijk: deze tandpasta is vrij van: fluoride, sls, gluten rn gmo. De tandpasta is veganistisch. De RDA waarde (schurende waarde) is 136. Volgens de FDI (tandheelkundige organisatie) moet dit onder de 250 zijn. De Magic Mud Whitening Tandpasta voldoet hier dus ruimschoots aan. De tandpasta bleekt dus niet, maar gebruikt actieve koolstof van kokosnoot en Bentonietklei om de vlekken van je tanden te ‘schuren’.

De smaken Magic Mud

De tandpasta is te verkrijgen in drie smaken, namelijk Spearmint, Peppermint en Cinnamon. Dus groene munt, pepermunt en kaneel. Ik heb alleen de smaak kaneel getest, dus ik kan niets zeggen van de beide andere smaken.

Lees meer over tandpasta op Thuisleven

Mijn eerste indruk

De tube en het doosje eromheen zijn behoorlijk groot. Er zit netto 113 gram in. De meeste tubes tandpasta bevatten zo’n 100 gram. Het verschil met deze tube zit ‘m vooral in de breedte. De tube is vrij donker. Zwart met wat rode accenten en witte tekst. Het valt in ieder geval wel op tussen alle andere tandpasta’s. Als je de tube opent en het seal verwijderd valt meteen de sterke en scherpe geur kaneelgeur op. Ik vind het lekker ruiken, maar mijn partner vind het maar niets. Ik ben dan ook wel de kaneel liefhebber van ons tweeën, dus dat is vrij logisch. Je moet er van houden.

Het gebruik van de Magic Mud tandpasta

Alhoewel ik op de verpakking heb gelezen dat de tandpasta actieve koolstof bevat, heb ik toch niet begrepen dat dat dan ook betekent dat de tandpasta zwarter dan zwart zou zijn. Dat is wel even vreemd om te zien. Op de verpakking staat dat je een ruime hoeveelheid moet gebruiken en vervolgens twee minimuten lang, rustig moet poetsen. Tijdens het poetsen begint de tandpasta te tintelen en een beetje te branden in mijn mond. Niet onaangenaam, wel onverwacht. De smaak lijkt, vind ik, meer op drop dan op kaneel. Ik vind de smaak heerlijk in ieder geval. Die twee minuten vind ik ineens niet meer zo lang duren. Ondertussen loopt de zwart van de tandpasta langs de tandenborstel naar beneden, dat ziet er wel heel vies uit.
De verpakking geeft aan dat je voorzichtig moet zijn met uitspugen. Dat snap ik helemaal, want het is wel een vieze zwarte bedoeling. Het lijkt me ook niet echt fijn om in je kleding te krijgen, dat krijg je er volgens mij niet makkelijk weer uitgewassen. Het wegspoelen in de gootsteen ging ook niet makkelijk namelijk.

Het poetsresultaat

Na het poetsen zijn mijn tanden echt goed schoon. Ze zien er schoon uit en voelen ook lekker glad aan. De lekkere smaak blijft nog geruime tijd in mijn mond hangen. Als de smaak weg is krijg ik weer zin om mijn tanden te poetsen hihi. Binnen twee weken zou er een zichtbaar resultaat zijn; wittere tanden. Dat vind ik heel lastig te beoordelen, al lijken ze wel iets witter moet ik zeggen. Ik zie wel dat mijn tanden goed schoon zijn in ieder geval. En daar doen we het voor toch?

Mijn conclusie van de Magic Mud tandpasta

Ik vind de Magic Mud een hele prettige en smakelijke tandpasta, met een lekker schoon gevoel en heerlijke smaak na het poetsen. Het enige reden waarom ik de Magic Mud tandpasta zelf niet zo snel zou kopen is de vrij hoge prijs. Ik snap waarom deze duurder is dan gewone tandpasta, maar ik heb het geld er dan niet voor over. Maar als het eens in de aanbieding is, dan zou ik het zeker kopen.

Zou jij je tandenpoetsen met zwarte tandpasta?

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics