Thuisleven.com
My First Smartphone Festival: Mediawijsheid voor ouders en kinderen.
Thuisleven.com > Er op uit > Dagje weg > Evenementen & festivals > My First Smartphone Festival: Mediawijsheid voor ouders en kinderen

My First Smartphone Festival: Mediawijsheid voor ouders en kinderen

In een wereld doordrenkt van digitale innovatie groeien kinderen op te midden van smartphones die een onlosmakelijk onderdeel van hun dagelijks leven zijn. Maar terwijl de smartphone een poort naar kennis en creativiteit kan zijn, brengt deze ook uitdagingen met zich mee. De digitale pubertijd begint steeds jonger, waardoor ouders kinderen al op de basisschool moeten voorbereiden op het gebruik van smartphones. Het My First Smartphone Festival beantwoordt alle smartphone-vragen: speels, vrolijk én nuttig.

Leer omgaan met algoritmes, privacy en fake news

Smartphones zijn niet alleen apparaten; ze zijn poorten naar een wereld vol inspiratie en cultuur. Maar hoe kunnen we ervoor zorgen dat kinderen hun creativiteit benutten terwijl ze verantwoordelijk met deze technologie omgaan? Dit zijn een van de vele vragen die het My First Smartphone Festival beantwoordt. Met kinderen die op steeds jongere leeftijd smartphones omarmen – het smartphone-gebruik begint al bij 8 jaar, is het cruciaal dat ouders en verzorgers de juiste begeleiding bieden. My First Smartphone Festival brengt bezoekers (zowel volwassenen en kinderen) van het festival op alle mogelijke manieren mediawijsheid bij en maakt, zonder kant te kiezen, de bezoeker bewust van de rol van media. Want wat is een goede leeftijd om een smartphone te geven? Hoe ga je om met fake news? En hoe zit dat met (data)veiligheid en algoritme-bubbels? Dat en meer komt op het festival aan bod.

Interactieve shows en leerzame presentaties

Daarnaast zijn er diverse headliners te beleven op het festival. Défano Holwijn vertelt alles over content creatie, Hoe ga je om met online privacy? Hoe maak je slimme afspraken? Én hoe ga je slim om met je Smartphone? Ontdek het tijdens de interactieve Samen Slim met je Smartphone Show gepresenteerd door Klaas van Kruistum, bekend van NPO Zapp en nog veel meer programma’s! Quinn, van Quinn & Aaron vertellen alles over sketches. Dat, en nog veel meer is te beleven op het My First Smartphone Festival.

Kaarten nu te koop

De eerste editie van het My First Smartphone Festival vindt plaats van donderdag 21 tot en met zondag 24 maart 2024. De eerste twee dagen zijn de ‘onderwijsdagen’, waarbij uitsluitend schoolklassen onder begeleiding van docenten aanwezig zullen zijn. Kaarten voor publiek zijn te koop voor zaterdag 23 en zondag 24 maart vanaf 12,50 euro en bieden niet alleen toegang tot het festival, maar ook het Mediamuseum van Beeld & Geluid (waar het festival deels plaatsvindt). Naast het festival in Hilversum is daarnaast vanaf zondag 11 februari de tentoonstelling My First Smartphone te bezoeken bij Beeld & Geluid in Den Haag. We doen echt álles met onze smartphone. Maar hoe deden we dat vroeger? Deze vraag staat centraal in deze tentoonstelling, waarin je kennis maakt met diverse nostalgische apparaten en de sprong maakt naar de moderne tijd.

Over beeld & geluid

Beeld & Geluid is dé plek waar media samenkomen; in ons kleurrijke pand, online of op locatie. We laten zien hoe je zelf media inzet om je verhaal te vertellen, maar we tonen ook de invloed van media op je persoonlijke leven en op de samenleving. Dat doen we bijvoorbeeld in ons interactieve Mediamuseum, tijdens een workshop voor scholieren over fake news of in een onderzoek naar AI-toepassingen in de media. Het Nederlandse media-erfgoed in ons immense archief staat daarbij centraal, met radio- en televisieprogramma’s, video(games), podcasts, muziek, politieke prenten en foto’s. Op die manier dragen we, samen met partners, bij aan een open, vrije, inclusieve én mediawijze samenleving.

Het festival is van 21 tot en met 24 maart in Beeld en Geluid. Kijk hier voor meer informatie.

Lees ook:

Ga jij graag naar festivals?

Foto’s: My First Smartphone Festival

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

7 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics