Thuisleven.com
Krokodil op weg naar beter
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Krokodil op weg naar beter

Krokodil op weg naar beter

Als je de voorkant bekijkt zie je een donkere voorkant met een treurige krokodil met een rugzak. Je wordt nieuwsgierig naar waar de krokodil naar toe gaat. Zal het boek aan de binnenkant ook zo donker zijn? Het verhaal begint bij een krokodil die over de wereld vaart, waar kan hij naar toe? Daarna zie je eerst nog waar krokodil heeft gewoond en hoe fijn het daar allemaal is. Met een mooi huis, vrienden en familie. Krokodil was daar heel gelukkig!

Het was goed totdat het slecht werd, slechter en slechter. Toen moest Krokodil wel weg, hij had geen keuze. Hij vluchtte! Overal waar Krokodil kwam wilde iedereen hetzelfde, dezelfde huizen en tuinen, dezelfde manieren en dezelfde dieren. Maar niemand wilde een krokodil als buurman! Krokodil heeft honger en dorst. Zijn rugzak raakt leeg en hij is heel moe! Hier gaat hij even aan land, hij heeft het koud en is zo moe. Hij valt in slaap. Maar als hij wakker wordt, wordt hij dan liefdevol ontvangen? Of moet hij weer weg?

Uiteindelijk heeft krokodil weer een zacht bed en heel veel vrienden. Hij mist alleen nog….  Familie.

Wat vonden wij:

Het boek is geschreven voor kinderen vanaf 4 jaar. De illustraties zijn prachtig en heel kleurrijk. Soms ook donker, zelfs dan nog interessant en zien de kinderen er dingen in. Het verhaal wordt mooi beschreven in niet te lange tekst per bladzijde. Zo kan de tekst even op je inwerken, de illustratie erbij bekijken en eventueel bespreken met je kind.
Ik vond het een heel mooi boek wat aan jonge kinderen in eenvoudige manier uitlegt waarom mensen moeten vluchten. Nu wonen wij in een klein dorpje en hebben wij hier niet echt besef van wat het inhoud voor mensen op de vlucht en is het voor de kinderen niet zichtbaar. Maar wel belangrijk om het te bespreken.
Mijn jongste dochter vond het een mooi maar zielig verhaal. Ze had zelf niet de link gelegd met mensen die vluchten. Wel vond ze de muisjes heel lief en was ze blij toen er meer familie kwam.

Rhodé heeft het prentenboek zelf gelezen. Dat ging haar goed af, ze zit in groep 4 en kon het zelf lezen.  Toen ik haar vroeg wat ze ervan vond zei ze: “Heel mooi maar wel verdrietig”. Na mijn vraag of ze dit in het echt ook herkende, dacht ze eerst dat het over zwervers ging. Na wat verder vragen kwam ze op de vluchtelingen. Ja, net als die mensen en kinderen in de bootjes op het Jeugdjournaal. Inderdaad en zo nog even een gesprek gehad over hoe het is als je als vluchteling je land moet verlaten en niemand je wil hebben.

Het is een prachtig prentenboek met een hele mooie boodschap, voor jong en oud! Zeker ook geschikt voor op school. Je kan zo in de jonge klassen het onderwerp bespreekbaar maken.

Informatie:

Krokodil op weg naar beter
Auteur: Yoeri Slegers
Illustrator: Yoeri Slegers
ISBN Nummer: 9789462913820
Uitgeverij: De Eenhoorn

* Voor het schrijven van dit artikel hebben wij een recensie-exemplaar ontvangen *

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics