Thuisleven.com
Waar je keukeninspiratie en keukentrends kunt vinden.
Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Interieur > Keuken > Waar vind jij je keukeninspiratie voor een nieuwe keuken?

Waar vind jij je keukeninspiratie voor een nieuwe keuken?

Eindelijk is het dan zover! De beslissing is genomen, de kogel is door de kerk. Je gaat een nieuwe keuken kopen. Maar waar begin je? Er is zoveel keuze op het gebied van keukens. Graag zou je aansluiten bij de laatste keukentrends. Maar waar vind je heel laagdrempelig al je keukeninspiratie?

Keukeninspiratie

Blader wekelijks de huis-aan-huis bladen door. Misschien heb je al een abonnement op een woontijdschrift of de leesmap. Je kunt het tijdschrift altijd nog doorgeven aan de buren of een oproepje op de lokale weggeefhoek plaatsen. Anders is een bezoek aan de bibliotheek of de kiosk wellicht ook de moeite waard voor meer voorpret en uitzoekwerk ter inspiratie.
Op televisie worden wekelijks woonprogramma’s uitgezonden. Die zijn eenvoudig terug te kijken. Meestal komen de modekleuren van dat moment wel voorbij. Ook kan je met een schuin oog kijken naar wat je wel of juist helemaal niet mooi vindt. Iets specifieks uitsluiten kan ook heel verhelderd zijn.

Knipsels of moodboard

Uit de folders en tijdschriften kan je ideeën scheuren. Hier kan je een knipselkrant of moodboard van maken. Dat hoeft niet eens een afbeelding van een specifiek keukenkastje te zijn. Het kan ook om een kleur of een sfeerbeeld gaan. Alles bij elkaar wijst dit je in een richting en kan het inspiratie bieden voor de aanschaf van een keuken.
Wanneer je liever online op zoek gaat, dan is Pinterest de plek waar je heel laagdrempelig aan ideeën komt. Maak een bord aan en pin al je wensen m.b.t. keukens op één plaats. Dat is ook als naslagwerk te gebruiken.

Keukentrends

De laatste keukentrends vind je grotendeels online bij de trendsetters en in de diverse woonbladen beschreven. Schrijf je in op de nieuwsbrief van één of meer producenten van keukens en blijf zo eenvoudig op de hoogte. De meesten bieden online een tool aan waarin je je droomkeuken 2D of zelfs 3D inzichtelijk kunt maken. En bezoek uiteindelijk één of meer showrooms wanneer je op zoek bent naar de laatste trends op het gebied van keukens. Je kijkt je ogen uit. Neem tevoren een grove schets met de afmetingen van de ruimte mee. Dit om teleurstellingen ter plaatse te voorkomen.

Lees ook:

Waar heb jij je keukeninspiratie gevonden?

Afbeelding van Karolina Grabowska via Pixabay

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

4 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics