Thuisleven.com
Thuisleven.com > Entertainment > Boeken > Kinderboeken > Kasper wordt een kip – recensie van een humoristisch kinderboek

Kasper wordt een kip – recensie van een humoristisch kinderboek

Vanaf vandaag ligt het boek ‘Kasper wordt een kip‘ in de winkels. Voor Hebban mocht ik als Buzzer dit kinderboek lezen. Dit is het eerste boek van Sam Copeland en het eerste deel in een nieuwe serie voor jongens en meisjes. Toen ik het boek voor het eerst zag werd ik meteen verliefd op de vrolijke felgekleurde cover van het boek. Ik werd nieuwsgierig naar het verhaal, zou het echt zo grappig zijn als dat het eruit zag?

Het verhaal

Kasper is een 9-jarige jongen die naar school gaat en vrienden heeft. Hij lijkt een gewone jongen. Een jongen die het zichzelf soms moeilijk kan maken door heel erg te piekeren over dingen. Zo maakt hij zich bijvoorbeeld zorgen over zijn zieke broer, die al een lange tijd in het ziekenhuis ligt. Maar hij piekert ook over zijn ouders, hij merkt dat ze zorgen hebben over zijn broer. En op school kan het soms ook erg lastig zijn. Want de grootste pestkop van de klas vindt Kasper de stomste jongen van de hele school. Kasper is geregeld het mikpunt van zijn gepest. Er valt genoeg te piekeren voor Kasper. En dan gebeurt er op een dag iets waardoor hij nog meer heeft om over na te denken.

Na een bezoek aan zijn zieke broer verandert Kasper plotseling in een spin. Deze spinnen ervaring vertelt hij aan zijn vrienden. Zijn vrienden willen hem graag geloven maar vinden het ook een vreemd verhaal. Later verandert Kasper in een duif. Maar waarom? En hoe? De vrienden van Kasper blijken echte vrienden te zijn, ze besluiten om Kasper in de gaten te gaan houden. Samen bedenken ze een plan om er achter te komen wat er met Kasper aan de hand is. Hiervoor bedenkt Flora, de leidster van de vriendengroep, een aantal opdrachten die Kasper moet uitvoeren. Kasper voert deze opdrachten uit, maar is af en toe wel ontzettend bang. Binnenkort moet Kasper een rol gaan spelen in de schoolmusical, en het zou een ramp zijn als Kasper daar weer zou veranderen in een dier.

Mijn mening

Het boek is geweldig geschreven door Sam Copeland. De schrijver heeft een prettige schrijfstijl waardoor het een fijn boek is om voor te lezen vanaf 7 jaar. Zelflezen is goed te doen vanaf 8/9 jaar. Het boek bevat 261 bladzijden, wat voor sommige kinderen best even een ‘schrik’ kan zijn. Maar doordat het boek prettig leest, verschillende lettertypes en groottes heeft, valt het uiteindelijk met de dikte best mee. Moeilijke woorden en grapjes worden uitgelegd door middel van voetnoten. Handig en leerzaam voor de jonge lezers. En ook deze voetnoten zorgen voor een glimlach. De prachtige illustraties van Sarah Horne passen heel goed bij het verhaal. Er zit enorm veel humor in dit boek wat kinderen en volwassenen zal aanspreken. De poepgrappen en wc humor worden meestal goed ontvangen bij kinderen, en dat was in dit boek ook zo. Wat hebben we gelachen. Leuke humor en niet te dik er bovenop. En ondertussen bleven we maar wachten op de kip…

Naast de humor en spanning zit er ook een mooie serieuze kant aan het verhaal. In dit verhaal wordt je meegenomen in de moeiten die Kasper heeft rondom zijn angsten. Bang zijn is een herkenbaar iets voor kinderen. Maar tegelijkertijd is het ook een moeilijk onderwerp. Dit boek kan je helpen om dit thema met kinderen te bespreken. Ook het thema vriendschap komt er in voor. Kasper staat er namelijk niet alleen voor, zijn vrienden helpen en steunen hem. De vrienden van Kasper laten zien waar vrienden voorstaan.

Super grappig boek waar je als de kippen bij moet zijn!

Info Kasper wordt een kip

Vanaf vandaag, 7 februari 2019, ligt hij voor €9,99 in de boekwinkel.
Titel: Kasper wordt een kip
Auteur: Sam Copeland
Uitgever: Gottmer
ISBN: 9 789025 769161
Prijs: €9,99 (t/m 7 mei daarna €13,99)

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics