Selecteer een pagina

Jan van Haasteren wordt later deze maand 85 jaar. Op de vliering heb ik nog wat legpuzzels liggen. Met de schoolvakantie in het vooruitzicht haal ik ze naar beneden. Om de eettafel niet onnodig lang te bezetten met de puzzel, zoek ik een ander plekje. Laat ik eens staand puzzelen, wat dat zitten is zo slecht voor je.

Jan van Haasteren puzzels

De legpuzzels van Jan van Haasteren kenmerken zich door een druk stripachtig aangezicht. De details zijn klein en ontzettend humoristisch. De kinderen vinden het hartstikke leuk om mee te puzzelen. Te beginnen met het grofweg sorteren van de randjes en kleurvlakken natuurlijk. Wanneer je eenmaal lekker bezig bent, dan herken je de kleurcombinaties en volgt het tempo vanzelf. Regelmatig worden we gestoord maar dat deert niet, want je kunt het puzzelen makkelijk neerleggen en weer oppakken.

Jan van Haasteren 3x 1000 puzzels met posters

Op de vliering vind ik een grote puzzeldoos met daarin drie legpuzzels van Jan van Haasteren. Ze hebben ieder 1.000 puzzelstukjes en een bijbehorende poster. Die is op ware grootte, dus met de poster in de hand kan ik op zoek naar een alternatief puzzelplekje in huis. Ik kom uit bij het dressoir en ik verplaats er een staande lamp heen voor wat extra licht. Dochterlief wilde eerst op de poster puzzelen, maar dat bobbelt wat, dus die hebben we op de muur gehangen.
De Bokswedstrijd heb ik al eens eerder gelegd dus ik kies dit keer de contourpuzzel Hotel. Een mooie gespiegelde puzzel, dus dat wordt goed kijken naar kleurvolgordes.

Jan van Haasteren Hotel

Meer puzzelplezier

Na het puzzelen is het goed ruilen met reeds gelegde puzzels. Je kunt ze ruilen tegen andere legpuzzels of leesboeken. Onlangs is er in onze woonplaats een puzzeltheek geopend. Daar kun je tegen een vast bedrag per jaar legpuzzels lenen. Er worden genoeg puzzels gedoneerd dus de te lenen collectie groeit gestaag.

Puzzelinformatie

Jan van Haasteren 81058
De Bokswedstrijd;
De Uitverkoop;
Het Hotel.
3x 1.000 stukjes
3 posters
Koninklijke Jumbo

Lees ook:

Heb jij wel eens een Jan van Haasteren gelegd?

Geverifieerd door ExactMetrics