Thuisleven.com
balkon paradijs
Thuisleven.com > Buiten > Tuin > Hoe je van je balkon of dakterras een paradijs maakt

Hoe je van je balkon of dakterras een paradijs maakt

Het buitenleven wordt steeds meer op waarde geschat. Wie wil er nu binnen opgesloten zitten? We trekken allemaal massaal naar buiten. Ook van je dakterras of balkon op drie hoog kun je een paradijs maken. Ik zet wat tips voor je op een rijtje.

Groen als gras

Bij het naar buiten lopen, denk ik aan blote voeten. Dat is niet zo comfortabel op de tegels van je dakterras. Je kunt de koude, grijzige ondergrond bekleden met een grastapijt. Je kunt dit kunstgras online kopen als je tenminste de afmetingen van de buitenruimte weet. Naast behaaglijk voor de voeten, is het groen een lust voor het oog. Daarbij komt dat het kunstgras van tegenwoordig niet meer zorgt voor schaven, dus je kindje kan er heerlijk op rollenbollen. Een bijkomend voordeel is dat het onderhoud te verwaarlozen is. Je kunt eenvoudig aan het einde van het buiten seizoen de blaadjes of uitgebloeide knoppen van de vloer verwijderen.

Paradijs van je balkon maken

Maak het ruimtelijk

Nu de vloer geregeld is, kun je overstappen naar het aanbrengen van wat reliëf of diepte. Dit kun je maken door wat planten in potten en losse accessoires op een bepaalde manier neer te plaatsen. Deze kun je van laag tot wat hoger bij elkaar zetten om meer diepte te creëren. Zo lijkt je buitenruimte al snel wat groter en voelt het ruimtelijker dan het als het ware is. Ook kun je de hoogte in gaan door verticaal tuinieren. Dat scheelt weer ruimte.
Wat accessoires betreft kan je helemaal los gaan met beeldjes, een tafeltje, vogelvoederstation en een waterschaal.

Breng meer kleur aan

Naast het groen van je vloer, brengt het gebruik van kleur een warm gevoel. De verschillende plantjes en potten brengen op zichzelf al een variatie aan kleuren mee. Maar ook de accessoires als een kussentje op je stoel of bankje. En je kunt een vrolijke tuinposter op de afscheiding van je balkon of dakterras hangen. Een lampje of een andere lichtbron zorgt ervoor dat je ’s avonds wat langer kan blijven zitten.

Genieten

Tot slot blijft het een kwestie van genieten. Genieten van je uitzicht, van de bloemen, van je gezelschap of van het plukken van een aardbeitje van je plant. Vergeet alsjeblieft niet te genieten, juist van de kleine dingen. Het hoeft allemaal niet zoveel moeite of geld te kosten. Ik hoop dat je met deze tips verder op weg kunt. Heb je zelf nog een idee, laat ons en de andere lezers dit dan vooral in de reacties weten.

Heb jij voor jezelf een paradijs gemaakt?

Bron afbeelding: Pexels via Pixabay en Kunstgrasnet.nl

Linda

Getrouwd en moeder van 3 meiden. Ik was een blogger op Thuisleven tot 1-10-2023

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

5 reacties

  • Mijn tuin is mijn paradijs, nu extra gezellig gemaakt tijdens de coronacrisis.
    Is op het moment toch echt de plek waar we het meeste zijn.

  • In ons vorige huis, een appartement, hadden we een klein balkonnetje. Ik heb toen geprobeerd om er nog iets van te maken, maar verder dan een bankje en een uittrekbare waslijn (wel heel handig trouwens) kwam ik niet… Wel leuk om te lezen dat er veel meer mee te doen is!

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics