Thuisleven.com
Tips om privacy in de tuin te creëren.
Thuisleven.com > Buiten > Tuin > Hoe creëer je meer privacy in je tuin?

Hoe creëer je meer privacy in je tuin?

Niets is zo fijn als lekker genieten van je tuin op een mooie zonnige dag. Maar wanneer je je niet volledig op je gemak voelt omdat buren in je tuin kunnen gluren, kan dat het plezier behoorlijk bederven. Privacy is dan ook een belangrijk aspect om optimaal van je tuin te kunnen genieten. Hieronder geven we je leuke ideeën om meer privacy in je tuin te creëren.

1. Maak gebruik van schuttingen

Eén van de meest voor de hand liggende manieren om meer privacy te creëren is door het plaatsen van schuttingen. Schuttingen zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een houten schutting, maar ook voor een schutting van bamboe of een metalen schutting. Het voordeel van schuttingen is dat ze relatief gemakkelijk te plaatsen zijn en je zo binnen korte tijd meer privacy creëert.

2. Beplanting

Een andere manier om meer privacy in je tuin te creëren, is door het gebruik van beplanting. Zo kun je bijvoorbeeld een haag plaatsen. Het voordeel van een haag is dat deze snel groeit en daardoor snel een natuurlijke afscheiding vormt. Ook kun je kiezen voor klimplanten, zoals de Clematis of Hedera. Deze planten groeien omhoog en kunnen zich vasthechten aan bijvoorbeeld een schutting of een muur. Daardoor creëer je niet alleen meer privacy, maar ook meer groen in je tuin. Kies bijvoorbeeld voor planten die het hele jaar door groen blijven, zodat je het hele jaar door kunt genieten van je privacy.

3. Gebruik van plantenbakken

Een derde idee om meer privacy in je tuin te creëren is het gebruik van plantenbakken.
Plantenbakken zijn er in allerlei soorten en maten. Zo kun je kiezen voor grote plantenbakken die je langs de rand van je tuin plaatst of voor kleinere plantenbakken die je op je terras zet. Het voordeel van plantenbakken is dat je ze gemakkelijk kunt verplaatsen en zo de privacy in je tuin kunt vergroten op de plekken waar dat nodig is. Daarnaast is het ook nog eens een mooie manier om meer groen in je tuin te brengen.

Plantenbakken en bloempotten zijn er in verschillende soorten en maten. Zo kun je kiezen voor grote plantenbakken die je langs de rand van je tuin plaatst, of voor kleinere die je op je terras zet. Het voordeel van plantenbakken en bloempotten is dat je ze gemakkelijk kunt verplaatsen en zo de privacy in je tuin kunt vergroten op de plekken waar dat nodig is. Daarnaast kun je met verschillende soorten plantenbakken ook verschillende sferen creëren in je tuin.

Een optie is bijvoorbeeld om te kiezen voor plantenbakken met hoge grassen of bamboe. Deze planten kunnen hoog groeien en zo een natuurlijke afscheiding vormen. Een ander idee is om te kiezen voor bakken en potten met kleurrijke bloemen of struiken, die niet alleen voor meer privacy zorgen, maar ook een mooie toevoeging zijn aan je tuin.

4. Schaduwdoeken

Naast het creëren van meer privacy kun je ook kiezen voor het plaatsen van schaduwdoeken.
Schaduwdoeken zijn er in verschillende soorten en maten en bieden niet alleen bescherming tegen de zon, maar ook tegen inkijk. Daarnaast zorgen schaduwdoeken voor een gezellige sfeer in je tuin.

5. Verplaatsbare afscheidingen

Tot slot kun je nog kiezen voor verplaatsbare afscheidingen, zoals kamerschermen of gevlochten schermen. Deze afscheidingen kun je gemakkelijk verplaatsen en bieden zo de mogelijkheid om op verschillende plekken in je tuin meer privacy te creëren.

Lees ook:

Een fijne zomer!

Afbeelding van Petra via Pixabay 

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Advertentie – Bestel bij deze sites en steun Thuisleven door middel van affiliatie

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics