Thuisleven.com
Het Knappe Koppenspel
Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Bordspellen > Knappe Koppenspel van University Games met spelregels

Knappe Koppenspel van University Games met spelregels

Het Knappe Koppenspel van University Games is een bordspel voor kinderen van 2 tot 5 jaar. Het mooie van dit spel is dat het niet draait om winnen, maar om iets te gaan proberen. Alles mag in dit spel, niets is fout. Want fouten maken mag, en proberen is juist goed! Een mooi spel waarbij je als ouder je kind kunt helpen om te groeien in zijn zelfvertrouwen. En als ouder is het de bedoeling dat je je kind bij dit spel aanmoedigt. Wat ik zelf als heel leuk heb ervaren is dat het andersom ook gebeurt! ‘Goed zo mama, knap gedaan hoor’.

Inhoud Het Knappe Koppenspel

Er zijn drie verschillende versies van het Knappe Koppenspel, deze review gaat over de algemene versie.

Inhoud:
– 1 spelbord
– 1 gekleurde dobbelsteen
– 4 schuimblokken
– 4 speelfiguren
– 150 kaarten
–  spelregels

Het Knappe Koppenspel

Het bordspel is geschikt voor 1-4 kinderen met minimaal één begeleidende volwassene. De spelregels zijn kort en simpel beschreven.
De jongste speler mag beginnen en gooit een kleur. Gooi je blauw, dan loop je met je speelfiguur naar het eerstvolgende blauwe rondje op het bord. Dan pak je een kaart van de blauwe stapel. Daarop staat een vraag of een opdracht die je mag uitvoeren. Bij het beantwoorden van de vraag of het uitvoeren van de opdracht gaat het er niet om of het antwoord of de poging goed is. Het gaat om de poging die het kind waagt. En als ouder/begeleider is het de bedoeling dat je het kind aanmoedigt en eventueel tips geeft mocht dat nodig zijn. Daarna is de volgende speler aan de beurt, dit gebeurt klokgewijs. Wanneer een speler het finishveld bereikt, moet hij nog 1 vraag/opdracht beantwoorden of uitvoeren. En daarna is het spel voorbij.

Verschillende opdrachten van Het Knappe Koppenspel

Er wordt gewerkt met opdrachtkaarten die in drie categorieën verdeeld zijn:

  •  Inzicht en logica (geel): deze kaarten stimuleren het logisch denken en het verbeteren van ruimtelijk inzicht door met schuimblokken te gaan bouwen.
  • Fysieke uitdagingen (rood): op deze kaarten staan ‘doe-opdrachten’, hierbij werk je aan evenwicht en motoriek. En deze opdrachten zorgen er ook wel voor dat er regelmatig wordt gelachen.
  • Algemene kennis (blauw): hierbij worden vragen gesteld waarbij de nieuwsgierigheid van het kind geprikkeld wordt en ze inspireren het kind om de wereld te ontdekken.

Tweejarigen
Tussen de kaarten zitten ook spelkaarten die gemarkeerd zijn met een 2. Deze zijn speciaal voor kinderen van 2 jaar. Deze kun je uit het spel laten als je kind wat ouder is.

Onze ervaring met Het Knappe Koppenspel

Dit spel geeft zeker spelplezier, voor jong en oud. Het is een leuk spel waarbij het een keer niet gaat om het winnen. Wanneer je kind wat onzeker is, dan is dit ook een goed spel om dingen te gaan uitproberen. De eerste paar keer durfde onze dochter weinig te doen, als ze aan de beurt was dan vroeg ze ‘samen mama?’. Het mooie vonden wij oo
k, dat als wij aan de beurt waren, onze dochter vroeg: ‘zal ik je helpen papa als het niet lukt?’.

De opdrachten zijn divers, van ‘flapper met je armen als een vogel’ tot een afbeelding van een poes met de vraag ‘welk dier is dit?’ en ‘met welke letter begint het woord papa?’. Echt leuke opdrachten, waarbij wij ook vaak nog zelf een opdracht gingen nadoen omdat we het zo leuk vonden. Ook dit is een spel wat niet lang duurt, gemiddeld zo’n 15 minuten. Een leerzaam en waardevol spel om met je (klein)kind te spelen!

Lees ook:

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • Wat een leuk spel, deze kende ik nog niet! Ons meisje is voor haar 3,5 al erg bijdehand en vraagt wel eens of zij het moet doen als het ons niet lukt of ze zegt ook goed gedaan mama, dus ik herken ons in je blog en denk dat het spel hier ook goed ontvangen zou worden. We noteren hem voor haar verjaardag (y)

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics