Thuisleven.com > Entertainment > Spellen & Puzzels > Kinderspellen > Goliath testpanel- Banana Joe

Goliath testpanel- Banana Joe

Onze dochter, net 13 jaar oud, opende de doos van Banana Joe en zette samen met haar 11-jarige broertje de onderdelen in elkaar. Dit verliep verrassend vlot. Ze drukten de banaantjes in de basis, wat slechts op één manier kon. Vervolgens plaatsten ze het aapje (Monki) erbovenop. De bijbehorende dobbelsteen werd voorzien van stickers. Dit hele proces duurde slechts enkele minuten, waarna het spel gereed was voor gebruik.

Het doel van het spel Banana Joe

Het doel van het spel is dat er bananen uit de basis gepakt worden aan de hand van wat de dobbelsteen aangeeft.

De dobbelsteen heeft een aantal opties:

  • 1 banaan pakken
  • 2 bananen gepakt worden
  • Een banaan van een andere speler stelen
  • Er moet een banaan aan een andere speler gegeven worden.

Er moeten steeds bananen uit de basis genomen worden, net zo lang totdat Monki eruit springt. Degene die Monki vangt krijgt een extra punt. Tijdens het spelen moeten de spelers beide handen met de palmen naar beneden op tafel leggen. Dit hadden we eerst niet door of nog niet gelezen in de gebruiksaanwijzing. Als Monki is gesprongen dan moet je de bananen tellen die iedere speler heeft. Degene met de meeste bananen wint!

Onze spelervaring met Banana Joe

De kinderen waren beide enorm enthousiast tijdens het spelen. En erg gespannen om een banaan te pakken. Ze vonden het spannend en waren alert of Monki ging springen. Ondanks dat het spel eigenlijk bedoeld is voor de wat jongere spelers hebben onze kinderen (en ikzelf hihi) er heel veel plezier aan het spel beleefd. Zelfs onze zoon van 16 vind het een leuk spel om te spelen. Het grote voordeel van het spel is dat het niet erg lang duurt. Dat zorgt ervoor dat de kinderen niet lang gefocust hoeven te zijn. Dit is handig voor kinderen met ADHD of concentratiestoornissen.
Als ik één nadeel moet noemen dan is het dat het spel soms heel erg kort duurt. Vooral als de eerste speler meteen het banaantje pakt dat Monki laat springen. Maar dat vonden we op zich niet zo heel erg, want dan begonnen we gewoon opnieuw met het spel.

Lees ook:

Spelen jullie ook spellen?

gastbloggerthuisleven

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

2 reacties

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics