Thuisleven.com
Gel-a-Peel

Gel-a-Peel Deluxe Kit 5 Pack met mallen

Volgens mij vinden we hier bij Thuisleven knutselen super leuk, want we hebben er heel wat blogs over geschreven. Zo ook al over Gel-a-Peel, over de sieraden set en over de nagelset.
Maar ik had voor mijn fimo klei mallen nodig en laat ik dan net een mooie set Gel-a-Peel tegenkomen waar mallen inzitten. Twee vliegen in een klap, want ik kan de mallen gebruiken voor de klei en mijn dochter kan mooie dingen maken met de gelstiften. We gaan de Gel a Peel deluxe Kit 5 Pack uitproberen.

Gel-a-Peel

Inhoud:

5 Gel-a-Peel gel tubes
24 Ontwerpsjablonen
7 Ontwerppunten
1 Ontwerpvel
1 Set schoonmaakgereedschap
Diverse accessoires

Onder diverse accessoires bedoelen ze, oorbelhaakjes en sluitringetjes. Je kan ze dus per paar maken en in je oren hangen of aan een sleutelhanger. Op de sjabloonvellen staat de uitleg om dit te doen en ook om bedelarmbanden te maken.

Wij gingen aan de slag

Omdat er twee aparte mal vormen zijn kan je tegelijk aan het werk. Maar eventueel ook met zijn drietjes want er zit ook een aantal losse ontwerpsjablonen bij met een plastic velletje om je werk op te maken. Die laatste hebben we nog niet uitgetest, want uit de losse hand over het vel ziet er nog wel ingewikkeld uit en de mallen zijn toch zeker handiger?

De kleurtjes zijn vrij transparant en dat komt omdat er nog een boel glitter in de gel zit, helaas is dat op de foto niet zo goed te zien. Alleen de wit en de oranje zijn een pearl achtige kleur en die zijn dus wel dekkend. Er zijn in totaal 28 mallen als je de 4 armbanden meetelt. En dan nog een 4 tal vellen met sjablonen. Dat is genoeg voor een heleboel creaties. Zoals je ziet zijn wij met de mallen begonnen en met een armband. Het hondje links onder heb ik gebruikt voor de klei en de watermeloen ook. Dus die kon ze nog niet vullen met gel. Ze is 7 dus het vullen ging goed, maar het afstrijken was nog te moeilijk. Gelukkig zat ik er naast en kon ik dat voor haar doen. Met het mesje haal je de rest gel van de strijker en die kan je gemakkelijk weer gebruiken voor een andere mal.

Op de gebruiksaanwijzing staat weinig over de droogtijd. Alleen laat 15 minuten drogen voor je een nieuwe kleur toevoegt. Gelukkig kwam er na de rolschaatsles een vriendinnetje langs die ook van knutselen houdt en blijkbaar dezelfde set heeft. Ze vertelde dat zij het een hele dag laat drogen. Maar natuurlijk moest er s’morgens al wel gecontroleerd worden of het al droog was. Het had toen 17 uur gedroogd en zelfs de kleine dingetjes waren nog niet helemaal droog, dus hopelijk vanmiddag dat het er wel uit kan.

Conclusie

Ook al had ik ze dus eigenlijk voor mijn klei hobby gekocht omdat ik nieuwe mallen wilde hebben, deze set is helemaal goed gekeurd. De gel geur doet me denken aan de geurgommen die ik vroeger op school gebruikte, niet vies, wel zoet.
Gemakkelijk in gebruik voor een kind van 7 met een hele goede fijne motoriek. Wel een dure set als ik kijk op Bol.com, ik heb blijkbaar een goede actie gehad, dus kijk vooral bij de Kruidvat of ze het nog voor een leuke prijs hebben liggen!

#Zijn jullie al fan van Gel-a-Peel?#

summitmommy

mama van 2 kids, loves gadgets, Xbox spellen, lego en nieuwe dingen proberen.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics