Thuisleven.com > Lifestyle en Interieur > Fashion > Man > Eterna HET shirt voor een extra chique uitje

Eterna HET shirt voor een extra chique uitje

Welk land denken jullie aan als jullie aan mode denken? Waarschijnlijk zal Frankrijk en specifiek Parijs snel genoemd worden. Met hun “haute couture” (het hoogtepunt in mode) staan de Fransen vaak vooraan als het aankomt op unieke, handgemaakte kleding. Ten minste, zo profileren ze zichzelf graag in de vele modeshows die er met regelmaat georganiseerd worden. Immers wordt een stad vaak een “fashion capital” genoemd als er met regelmaat een “fashion week” gehouden wordt. Echter, andere steden zoals bijvoorbeeld New York, London, of zelfs Tokyo hebben ook wel eens een greep gedaan naar deze titel. Vaak met succes.

Mode op straat in Milaan

Echter naar mijn mening heeft er geen enkele stad zoveel recht om “fashion capital” genoemd te worden dan Milaan in Italie. Al in de vroege 16de eeuw stond deze stad bekend om zijn kledingcultuur. Maar dit is niet de reden waarom ik Milaan de mode hoofdstad van moeder aarde vind. Ik heb namelijk het plezier gehad om de meeste steden die het predicaat “fashion capitol” dragen te hebben bezocht. En bij deze bezoeken is me wat opgevallen. Milaan heeft iets wat die andere steden niet hebben, namelijk een boven gemiddeld goed geklede bevolking. In New York lopen veel inwoners er toch wat gewoontjes bij in een jeans en T-shirt, of met een hoodie en sneakers. Jongeren lijken de voorkeur te geven aan joggingbroeken en baseball caps. Het is een generalisatie natuurlijk, maar je ziet ze heel veel. In London lijken ze wat conservatiever. Vooral ouderen dan. De oudere heren dragen graag een pantalon en shirt. Terwijl dames graag een jurk of rok lijken te dragen die over de knieën valt. Jongeren kunnen alle kanten op gaan. Van punk naar casual, van bedekkend naar weinig verhullend. Er lijkt geen pijl op te trekken, behalve dan dat de jeans heel populair is. Mensen in Parijs lijken dan inderdaad nog het meest modieus gekleed. Maar toch kunnen ze niet tippen aan Milaan.

Iedereen in designer kleding

Tijdens ons bezoek aan deze mooie stad in mei dit jaar, kwam ik het gevoel niet kwijt dat de gehele lokale bevolking probeert er op z’n paasbest uit te zien. Mannen zitten stak in het pak (en strak bedoel ik letterlijk, want ze houden van skinny) op hun scooters ongeacht de temperatuur. Vrouwen dragen fel gekleurde, luchtige jurken en lijken allemaal even slank en gebruind. De kleur van hun tas aangepast bij de kleur van hun naaldhakken en ceintuur. En allemaal met haar dat eruit ziet alsof ze net bij de kapper vandaan komen. Iedereen die in Milaan een beetje normal gekleed is, is waarschijnlijk (net zoals ik) een toerist. Mocht je je afvragen waar al die Italianen het geld vandaan halen om zo mooi gekleed te zijn, dan stel ik voor dat je eens een reisje boekt naar Milaan. Met een lege koffer. Want net zoals hun filosofie dat goed eten niet duur hoeft te zijn (een goede pizza hoeft geen 10 euro te kosten), schijnen de Italianen te denken dat mooie kleding niet duur hoeft te zijn. Zeker in de zomervakantie liggen de boutieken vol met afgeprijsde jurken en strakke kostuums die je voor en fractie van de prijs in Nederland kunt mee nemen. Misschien is dit wel de reden, gecombineerd met bijna 500 jaar een mode stad te zijn, dat Milanezen over het algemeen zo goed gekleed zijn.

When in Rome…

Om deze reden besloten we om tijdens onze zomervakantie aan het comomeer Milaan nogmaals te bezoeken, maar dan in minder toeristische, meer Milaneese outfit. Gewoon voor de fun. Immers zoals het Engelse gezegde luid: “When in Rome do as the Romans do”. Dus Miranda trok een van haar mooie zomerse jurkjes aan met bijpassende schoenen en tas. En ik koos voor een jeans (want een kostuum op vakantie gaat me wat ver), en een rose shirt van het merk Eterna. Gekregen ter review van HemdvoorHem.nl. Want bij HemdvoorHem.nl weten ze, net zoals de Milanezen, heel goed wat mooie mode is. Het shirt dat ze me stuurden heeft met een twill weving en blauwe contrasterende details in de boord, manchetten en langs de knooplijst net dat kleine beetje extra wat van netjes, chique maakt. Ideaal voor dat chiquere etentje. En omdat het shirt kreuk en strijkvrij is, (en dat klopt echt) komt hij ook strak uit je koffertje. Ook als deze wat voller gepropt wordt.

Met onze 4 kindertjes (die op chique gaan vreemd genoeg ook super leuk vinden) samen in een lekker restaurant aan de Duomo van Milaan was een van de highlights van onze trip. Een absolute aanrader voor een ieder die van Italie en mooie kleding houdt.

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

1 reactie

  • i love the dress.
    zeer handig een kreuk en strijkvrij hemd. ik vind het verschrikkelijk om hemden te strijken. ik wist niet dat dit bestond. top!

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics