Selecteer een pagina

Je kunt geen interieurblad of televisieprogramma bekijken of er verschijnt wel een stalen binnendeur of afscheidingswand in beeld. Er hangt best wel een prijskaartje aan de stalen binnendeuren, dus waar moet je op letten om maximaal van de voordelen gebruik te kunnen maken.

De voordelen van stalen binnendeuren

Naast de kracht en duurzaamheid van een steellook binnendeur, zijn er meer voordelen te noemen. Wat te denken van een goede akoestische en thermische isolatie? Het plaatsen van stalen deuren met een steellook afwerking leidt tot een geluids- en energiebesparing. De ruimte blijft langer warm of juist koel. Daarbij komt dat de brandwerendheid van een ruimte wordt vergroot. En tenslotte wellicht het allerbelangrijkste: een blijvend design met een uitstraling waar je niet snel op uitgekeken raakt.

Stalen taatsdeuren

Voor ik toekom aan de aandachtspunten, wil ik even de ruimte nemen om de stalen taatsdeuren aan te stippen. Deze wandvlakken zijn draaibaar en het draaipunt wordt gemonteerd op de vloer. Ze behoeven geen kozijn met scharnierpunten. Het profiel van de stalen taatsdeuren is van aluminium vervaardigd. Je kunt je voorstellen dat dit veel aan gewicht scheelt. Hierdoor is de ruimte nog makkelijker en lichter af te sluiten. Ze worden wel gebruikt als een moderne afscheiding tussen de zit- en eetkamer ter vervanging van de traditionele schuifdeuren.

Waar let je op bij de aanschaf van stalen binnendeuren?

Wat zijn nu de aandachtspunten voor je overgaat tot de aankoop van en stalen binnendeur of taatsdeur? Ik zet ze op een rijtje in willekeurige volgorde:

  1. Is er sprake van staal of gedeeltelijk aluminium;
  2. Is het handgemaakt of machinaal vervaardigd;
  3. Zijn de scharnieren van hoge kwaliteit;
  4. Is het stalen frame gelast;
  5. Is er wel sprake van onzichtbare lasnaden;
  6. Zijn de vlakken of latten verlijmd;
  7. Is het een gladde afwerking;
  8. Is de poedercoating strak;
  9. Zijn er meerdere glasplaten gebruikt;
  10. Is er wel veiligheidsglas gebruikt?

En dan nu

Zo met deze uitvoerige lijst kan je op zoek gaan naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in het vervaardigen van stalen deuren en kozijnen. Het is bij deze zoektocht raadzaam om de reviews van andere klanten te raadplegen. Zo vind je sneller een betrouwbaar bedrijf en voorkom je wellicht een hoop ellende. Na het plaatsen van de bestelde stalen deur of taatsdeur kan het grote genieten beginnen. Lees meer over Een jaren ’30 huis- opknappen van paneeldeuren.

Wat vind jij van stalen binnendeuren?

Bron afbeelding; Bouten, kozijn- en geveltechniek

Geverifieerd door ExactMetrics