Thuisleven.com
Duurzaam verbouwen: kleine keuzes met een grote impact.
Thuisleven.com > Woning > Verbouwen > Duurzaam verbouwen: kleine keuzes met een grote impact

Duurzaam verbouwen: kleine keuzes met een grote impact

Is je woning toe aan vernieuwing? Dan staan er binnenkort misschien wel een aantal verbouwingen op het programma. Dat is meteen hét ideale moment om te kiezen voor duurzame opties die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor je portemonnee op de lange termijn. Deze 5 tips helpen je alvast op weg. 

Energiezuinige verlichting

Tijd om dag te zeggen tegen die ouderwetse gloeilampen en hallo tegen energiezuinige LED-verlichting! LED-lampen verbruiken aanzienlijk minder energie en gaan veel langer mee. Hoewel ze misschien iets duurder lijken, zullen ze je uiteindelijk een hoop geld besparen op je energierekening. Bovendien verminderen ze de hoeveelheid afval omdat ze minder vaak vervangen hoeven te worden. Win-win!

Isolatie

Door je woning goed te isoleren, wordt deze niet alleen comfortabeler, maar zo hoef je ook minder vaak de verwarming op te zetten. Dat is weer goed voor jouw portefeuille en voor het milieu. Ook in de zomer is een goed geïsoleerde woning absoluut een meerwaarde, want zo blijft de warmte buiten en blijft het binnen lekker koel. Een klimaatplafond kan hier nog een handje bij helpen. Kies voor duurzame isolatiematerialen zoals gerecyclede glasvezel of cellulose.

Zonnepanelen

Laat de zon voor je werken! Zonnepanelen zijn tegenwoordig niet alleen milieuvriendelijk, maar ook een slimme investering. Je bent namelijk veel minder afhankelijk van het elektriciteitsnet, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor je maandelijkse energierekening. Bovendien geniet je vaak van belastingvoordelen wanneer je zonnepanelen aanschaft. Zonne-energie is ten slotte een veelzijdige en duurzame bron van energie die voor verschillende toepassingen kan worden gebruikt, denk maar aan warm water, vloerverwarming, verlichting in huis,…

Herbruikbare en gerecyclede materialen

Geef je woning wat meer karakter met herbruikbare en gerecyclede materialen. Van hout tot tegels en meubels, er zijn tal van opties beschikbaar. Door gebruik te maken van gerecyclede materialen hoef je veel minder nieuwe te investeren in nieuwe materialen wat heel het milieu enorm ten goede komt. Bovendien zorgen deze materialen vaak voor een unieke en charmante uitstraling aan je woning.

Waterbesparende voorzieningen

Bespaar niet alleen energie, maar ook water! Kies voor waterbesparende kranen, douchekoppen en toiletten. Al deze moderne technologieën maken het mogelijk om je waterverbruik te verminderen, zonder in te leveren op prestaties. Je zult dus niet merken dat je water bespaart in je dagelijks leven en toch doe je het wel, is dat niet makkelijk?!

Lees ook:

Wat vond of vind jij de zwaarste klus in huis?

Afbeelding van Marjan via Pixabay
#ad

gastbloggerthuisleven

Verschillende bloggers en/of bedrijven die eenmalig een blog op Thuisleven willen plaatsen vanwege interessante content voor onze lezers

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Voeg een reactie toe

Categorieën

Kerst 2023Kerst 2023
Geverifieerd door ExactMetrics