Selecteer een pagina

Als moeder ben ik altijd op zoek naar leuke bezigheden. Nu is Thuisleven benadert door Denksport en Squla of we interesse hebben in de nieuwe Denksport junior puzzelboeken geschikt voor groep 3/ 4/ 5. Met dochters in deze leergroepen kan ik niet weigeren en daar ben ik achteraf erg blij mee.
We hebben de vier verschillende Denksport junior puzzelboeken: Letterflat, Rekenhotel, Topotrein en Vlucht Q ontvangen in de meivakantie. Het weer zit niet mee, onze dochter heeft haar ellenboog gebroken en zwemles van haar zus gaat gewoon door. Dit lijken alle ingrediënten voor een baaldag te worden en ik zet alvast de wasmachine aan. Ik pak de zwem tas in en neem een extra koekje voor de brokkenpiloot mee. Dan valt mijn oog op de Denksport junior puzzelboeken en ik pak Topotrein voor de zekerheid ook in. Zelfs een pennetje vergeet ik niet.

Topotrein

Thuisgekomen na zwemles wil haar zus ook een boekje, want ze heeft volgens eigen zegge haar best gedaan. Letterflat, taal – spellingpret van A tot Z wordt het. Ze vult haar naam en mooiste/ stomste letter in. De schoolmeid begint fanatiek en wanneer ze het bijltje er na een kwartiertje bij neergooit komt haar zus haar redden. Samen komen ze een heel eind en ze ruilen de boekjes onderling door. Er wordt zowaar samen gedeeld en samen gepuzzeld!

Topotrein, verken de wereld per spoor. De vijfde groeper vult ‘Waar kom jij vandaan’ in en wordt al aan het denken gezet over het vergroten van haar wereld. Van straatnaam- woonplaats- provincie- land- werelddeel- planeet en uiteindelijk sterrenstelsel. Zo, dat begint goed. Terwijl haar zus een uurtje spartelt verdiepen wij ons in de magische wereld van topo. Heel origineel opgezet in ‘kleur de wereld’ in met per werelddeel een andere kleur. En een ezelsbruggetje van de Waddeneilanden en vlaggen kennis.

Letterflat

Onze ervaring met de puzzelboeken van Denksport junior & Squla

De puzzels zijn erg origineel en leuk bedacht. De kinderen worden spelenderwijs uitgedaagd om ermee aan de gang te gaan. Wat voor de één te moeilijk is, laat ze liggen voor de ander of voor later. En te makkelijk bestaat niet! Sommige puzzels zijn direct volstrekt helder, andere behoeven een langere inleiding. Hierdoor behoort samen puzzelen direct ook tot de mogelijkheden. Gezellig aan de keukentafel!

Lees ook:

Denksport Junior is voor alle moeders een uitkomst, want…

*voor het schrijven van dit artikel hebben we een review exemplaar ontvangen*

Geverifieerd door ExactMetrics